KHK tog viktiga poäng i toppstriden

Med tre minuter kvar och oavgjort resultat klev målvakten David Larsson fram. Med två mål såg han till att KHK tog viktiga poäng i toppstriden.
– Jag tror det var det som gjorde skillnaden i slutet, säger KHK:s Adam Jöhnsson.

ANNONS
|

Kungälvs HK vann viktiga poäng i toppstriden av Handbollsallsvenskan när laget bortaslog toppkonkurrenten Skånela IF med 29–27.

– Vi krigar oss till två poäng. Det är en svår bortamatch som blir lite svängig men vi gör det bra och avgör i slutet, säger KHK:s tränare Pontus Ward Wiklund.

”Var det som gjorde skillnaden”

Kungälv HK inledde piggast och ledde efter första halvlek med 15–13. Men den andra halvleken blev tuffare och söndagens seger satt långt inne. Med tre och en halv minut kvar var det fördel hemmalaget med ledning 25–24. Men efter Alexander Regens kvittering till 25–25 klev målvakten David Larsson fram. Han gjorde två raka mål när Skånela hade en spelare utvisad och gav Kungälv möjligheten att rycka. Hemmalaget kunde inte svara och slutsiffrorna 27–29 innebär att Kungälv tar viktiga poäng i toppstriden.

ANNONS

– Vi gör en väldigt bra första halvlek. I andra halvlek hänger vi inte riktigt med, men jag tycker David Larsson gör en väldigt fin insats. Det var väldigt skönt för oss att han kunde göra några mål. Jag tror det var det som gjorde skillnaden i slutet, säger KHK:s Adam Jöhnsson och fortsätter:

– Det är en väldigt skön seger. Skånela är en av de tuffaste bortamatcherna i serien. Det är bra att vi visade styrka i slutet och håller ifrån trots att det är jämt. Det kommer stärka vårt självförtroende inför avslutningen.

Nästa helg väntar ytterligare ett toppmöte när serietvåan Amo HK kommer till Mimershallen.

– Nu ska vi njuta någon dag. Det är mycket matcher på kort tid nu, då gäller det att vara noggranna. Det blir viktigt att kunna vara fräscha och komma in med bra pondus i varje match, säger Pontus Ward Wiklund.

Matchfakta

Handboll

Herrallsvenskan

Skånela IF – Kungälvs HK 27–29 (13–15)

Målskyttar: Alexander Regen 5, Hannes Rybo 4, David Larsson 4, Daniel Wester 4, Isak Hane 4, Adam Jöhnsson 4, Emil Lenartsson 2, Simon Örtelind 2.

ANNONS