Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs Yasminee Gluic jublar. Hennes storspel bidrog till att Kungälv tog en överraskande seger borta mot Sävehof i Svenska cupen. Bild: CARL SANDIN
Kungälvs Yasminee Gluic jublar. Hennes storspel bidrog till att Kungälv tog en överraskande seger borta mot Sävehof i Svenska cupen. Bild: CARL SANDIN

KHK-seger mot storlaget – ändå utslaget ur cupen

Kungälvs HK skrällde mot Sävehofs handbollsdamer. Men cupäventyret är över.

I söndagens första åttondelsfinal mellan Kungälvs HK och Sävehof blev det stryk med 18 bollar för KHK. I returen såg det bättre ut och Kungälv kunde bidra med en liten skräll och seger med 21–20.

– Det är inte varje dag det händer, säger tränaren Hamed Khazrai i Kungälvs HK.

Han fortsätter:

– För det första gör våra spelare en näst intill 100-procentig insats, tillsammans med att vår målvakt Yasminee Gluic räddar bollar. En bra och komplett match i sin helhet, framför allt att bara släppa 20 bollar mot Sävehof. Nu var inte Jamina (Roberts) med, men Sävehof är ändå Sävehof.

Trots segern är det färdigspelat i den nystartade Svenska cupen för Kungälvs del, målskillnaden vägde över klart till Sävehofs fördel. KHK får sikta in sig på premiären hemma mot Heid nästa helg.

– Det finns mycket vi kan ta med oss inför seriepremiären, vi kan spela och kämpa för varandra. Vi fick det tuffaste möjliga motståndet i cupen och helst hade vi spelat kvartsfinal. Men där hamnar de fem-sex bästa lagen i SHE och där är vi inte än, tycker KHK-coachen.

Handboll

Svenska cupen dam, åttondelsfinal 2:2

IK Sävehof – Kungälvs HK 20–21 (12–11)

Mål: Wilma Pettersson 5, Mia Lagumdzija 4, Maja Fredén 4, Marie Wall 3, Linnéa Rundberg 2, Madeleine Lindgren 2, Line Stenberg.

Bra: Yasminee Gluic i mål och lagarbetet ute på plan.