Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Kungälvs Kasper Timbrelli är uttagen till P17-landslagets bruttotrupp i bandy.  Bild: Privat
IFK Kungälvs Kasper Timbrelli är uttagen till P17-landslagets bruttotrupp i bandy. Bild: Privat

Kasper Timbrelli har siktet inställt – på VM-spel i vinter

IFK Kungälvs talang Kasper Timbrelli lämnar en märklig säsong bakom sig och blickar framåt. Han finns med i P17-landslagets trupp och siktar mot att få spela VM i vinter.

Kasper Timbrelli fyller 16 år i sommar och har varit med i P15-truppen tidigare. Men den gruppen hann bara med en träff innan coronapandemin slog till. I IFK Kungälv hann de spela en match i pojkallsvenskan innan serien stängdes ner för att inte öppnas igen.

– Det har varit en väldigt krånglig och konstig säsong. Landslagsledningen har bara kunnat kolla träningar och det känns märkligt. Men träningarna har ändå funkat. Vi har tränat fyra gånger i veckan. Visst, tråkigt att bara träna, men det fick bli så, säger Kasper Timbrelli.

Hur har du som ung spelare påverkats? Till det bättre eller sämre?

– Jag tror att jag har utvecklats sedan förra uttagningen. Förra lägret gällde det bara att komma dit och ha roligt. Nu är fokus på att jag ska komma med till VM. Det finns inget annat. Jag har varit på läger en gång tidigare, den här gången kan ska jag köra på så gott jag kan.

På isen håller Kasper Timbrelli till på mittfälten, oftast på kanten.

Vilka egenskaper har tagit dig till landslaget?

– Jag är ganska fysiskt stark och stabil på skridskorna. Fast resten funkar också, säger Kasper Timbrelli, som har en numera avslutad brottarkarriär som har hjälpt till med att bygga upp grundstyrkan.

I år fick flera unga spelare från IFK Kungälvs egna led testa på A-lagsspel. Kasper Timbrelli är inte där än, men hoppas att få chansen att få träna med seniorerna i sinom tid.

– Det var ingen 05:a med bland de som lyftes upp, jag gissar att det kan bli nästa år. Vi får se vad A-lagstränarna säger. Jag har spelat med B-laget och det var utvecklande där med. Jag hoppas på det till i vinter. Jag ska gå NIU-bandyprofil på Mimers hus gymnasium, där är tränaren för A-laget Anders Uhlin och målvakten Victor Lindblom ledare. Det kan göra en del att få kontakt där.

Lägret med P17-landslaget är 10-12 september i Katrineholm. VM i Ryssland spelas 26-31 januari.