Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

29 augusti gör Karin Lundin förhoppningsvis sin debut i den lila tröjan.  Bild: ACF Fiorentina
29 augusti gör Karin Lundin förhoppningsvis sin debut i den lila tröjan. Bild: ACF Fiorentina

Karin Lundin är på plats i sin nya klubb: ”Har varit som en dröm”

Karin Lundin på plats och tränar med sin nya klubb, Fiorentina i italienska Serie A.
– I början var det lite overkligt nästan, säger hon.

Tidigare i somras stod det klart att Karin Lundin från Kode lämnade KIF Örebro för spel utomlands. Nu är det bekräftat att hennes nya klubbadress blir Fiorentina i Italien.

– Jag kom faktiskt hit i mitten av juli när de startade upp för säsongen. Så jag har varit med i några veckor nu, säger Karin Lundin och fortsätter:

– I början var det lite overkligt nästan. Det känns väldigt bra och jag känner mig redo för detta. Innan har det varit som en dröm, nu är det på riktigt. Det ska bli väldigt spännande.

Hade fler erbjudanden

Kontraktet med Fiorentina är skrivet över ett år med möjlighet till ett års förlängning. Innan Karin Lundin bestämde sig för Fiorentina hade hon erbjudande från en annan europeisk klubb.

– Jag har en agentfirma (CM Group) som hörde av sig om ett annat lag, i ett annat land i början av sommaren. Men jag har alltid känt att om jag ska utomlands vill jag till Italien eller Spanien eller något sånt land. Ska jag utomlands ska det kännas helt rätt, säger Lundin.

– Så jag tackade nej. Då tänkte jag först ”är jag dum som säger nej nu?”. Men sen dök det här med Fiorentina upp och då kändes det rätt och jag ville verkligen köra på det.

”Snabba på med italienskan”

Laget består till största del av italienskor och instruktionerna på träningarna är på italienska. Det innebär att Karin Lundin får sätta sig i skolbänken för att lära sig italienska.

– Klubben har från första dagen välkomnat mig på bästa sätt. Det är en stor klubb i Italien men samtidigt är det en familjär stämning som jag trivs väldigt bra i. Alla har varit väldigt välkomnande, både styrelsen och tjejerna i laget, säger hon och tillägger:

– Det är dags att snabba på med italienskan, jag ska få italienskalektioner med klubben. Tränarna pratar italienska på träningarna, men de andra spelarna kan översätta.

Mer teknisk fotboll

Karin Lundin har tillbringat de senaste säsongerna i KIF Örebro dit hon kom från Göteborg FC. Förra säsongen blev det elva mål på 21 matcher i damallsvenskan. I år stannade målskörden på fyra mål under de elva matcher hon hann med innan flytten.

Lundin beskriver den italienska ligan som lite snabbare och mer tekniskt inriktad än den svenska. Men med sin fysik hoppas hon kunna bidra med ett spel som försvararna kanske inte är vana vid.

– Det jag har märkt nu är att det är lite mer teknisk fotboll och lite mer framåt på en gång. Sverige är kanske lite mer fysisk fotboll så på så sätt finns det en skillnad. Det är lite svårt att jämföra nivån, men det är annorlunda spel skulle jag säga, säger hon och tillägger:

– Det ska bli kul att spela en annorlunda fotboll. Jag själv är en fysisk spelare och jag tror det kommer gynna mig. De är inte lika vana vid fysiskt spel och jag kan bidra med något annorlunda.

Kommer trivas i Florens

Under Karin Lundins första veckor har det varit full fokus på fotbollen. Sin nya hemstad, Florens, i Toscana har hon inte riktigt hunnit bekanta sig med ännu.

– Vi har haft väldigt mycket fotboll men de senaste dagarna har jag börjat röra mig i staden. Det är hur fint som helst, jag kommer trivas bra, säger Karin Lundin.

Första matchen för Karin Lundin blir borta mot Sassuolo söndag 29 augusti. Hemmadebuten väntar veckan efter när storklubben Juventus, med bland annat Lina Hurtig i laget, kommer på besök. Förra året slutade Fiorentina fyra i Serie A.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.