Kareby vände och vann serien – men väntar med firandet

Kareby IS vände och vann fredagens bortamatch mot KIF Bosna Ljiljan med 2–1 och tog därmed hem seriesegern i fotbollens division 6B Göteborg. Men det stora firandet väntar laget med till nästa lördag.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Karebys huvudtränare Morten Eriksen kom i fredags eftermiddag hem efter en längre vandringsresa i två veckor. Han åkte mer eller mindre direkt till Länsmansgården i västra Göteborg för bortafajten mot KIF Bosna Ljiljan.

– Det var väl egentligen klart innan men nu blev det klart även i teorin, säger han om fredagskvällens kamp.

– Det var en trevande match. Det blev ganska lugnt spel, kan man säga. Bosna låg väldigt lågt och bara väntade. Vinden ställde också till det. Det var svårt att spela fotboll, säger han.

Den första halvleken blev mållös. Cirka en kvart in på den andra gjorde Ajdin Smajlovoic 1–0 för hemmalaget.

– Men det kändes ändå som att det kommer för oss ändå. Vi hade allt. Vi videoanalyserar alla våra matcher och jag tror att vi hade 34-5 i skott igår, säger Eriksen.

Segermålet kom sent

Efter några småändringar i laget lossnade det till slut. Ola Eriksen kvitterade till 1–1 i 74:e matchminuten och Hugo Backman satte segermålet 2–1 i den 90:e minuten.

– Första målet var ett skott strax utanför straffområdet och andra målet var en retur, tror jag, från målvakten och som Backman satte in, säger Eriksen.

– När det väl klart blev det lite jubelfirande med lite champagne, säger Eriksen.

– Det stora firandet kommer att ske nästa lördag på Karebyhed hemma mot BK Skottfint. Vi ska ha klubbfest i vår nya, fina klubbstuga, säger han.

– Det var väl ett tag sedan som ett Kungälvslag vann en serie.

Karebys tabellrad är imponerande. På 19 spelade matcher har laget vunnit 16 och kryssat i två. Hur den exakta tabellraden ska se ut bestämmer KIS kommande helg.

Fotboll

Division 6B Göteborg herr

KIF Bosna Ljiljan – Kareby IS 1–2 (0–0)

Målskyttar KIS: Ola Eriksen och Hugo Backman.

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Fotbollsfesten är tillbaka – så spelar Kungälvslagen i Gothia cup

LÄS MER:Halvtid i fotbollen – så ser lagen på vårsäsongen

ANNONS