Kareby tog sin första poäng i division 5

Första vinsten får vänta för debutlaget Kareby IS som gjorde hemmapremiär i division 5 på fredagskvällen. Efter en jämn match mot gästande Kärra IF fick hemmalaget nöja sig med en poäng.

|

Matchen rivstartade och gästande Kärra behövde knappt tre minuter på sig innan de öppnade målprotokollet. Men hemmalaget kom snabbt in i matchen och efter dryga kvarten in i matchen såg Oliver Johansson till att kvittera ställningen till 1-1. Tätt därefter skadade sig Karebys målvakt Fredrik Eriksen i en trasslig situation, som slutade med indirekt frispark för Kärra på målområdeslinjen, och andremålvakten Gilbert Jochens fick göra premiär för hemmalaget i division 5.

Matchen var i stora delar väldigt böljande, där lagen turades om att ha initiativen. Kärra ville ha mer bollinnehav och längre anfall, medan Kareby blixtrade till på långa bollar, och snabba framspel.

I andra halvlek var det istället Kareby som tog ledningen genom Harry Ottosson, som först missade en straff, men sedan såg till att rätta till misstaget på returen. Men likt första halvlek dröjde det inte länge innan det var utjämnat, när Kärra kvitterade bara minuter efter på en hörna.

Lärorik säsong

Det blev tillslut 2-2, trots att Lucas Miocic hade chansen att i matchens sista minut frälsa hemmalaget med ett segermål. Och tränare Ulrik Gustavsson hade vinst i huvudet på slutsignalen.

– Just nu känns det som att vi borde vunnit, med tanke på chansen här alldeles nyss, men ser man över hela matchen tycker jag att det var en ganska böljande match, med lägen för båda laget, säger han.

Förra året när Kareby spelade division 6 var motståndet väldigt varierande. Nu har laget fått känna på hur det är att gå upp i seriesystemet.

Ulrik Gustavsson ser att det är skillnad mellan division 6 och 5.
Ulrik Gustavsson ser att det är skillnad mellan division 6 och 5. Bild: Linus Olsson

– Två matcher och en poäng... Ja, det var det ju inte ut förra säsongen. Förra året var det väldigt ojämnt men inga spelare här i denna divisionen faller ju ur. Vi måste nu se till att nyttja våra styrkor som är kondition och snabbhet. Det kommer bli en väldigt lärorik säsong, säger tränare Ulrik Gustavsson.