Kareby IS sörjer sin eldsjäl – ”Leo” har lämnat bandybanan

Kareby IS har sorg. Eldsjälen och förre ordföranden Lars-Erik Olofsson, mest känd som Leo, har avlidit.

ANNONS
|

Det var under Lars-Erik Olofssons ordförandeskap under åren 2006-2012 som Kareby IS lade grunden till den kommande storhetstiden på damsidan i bandy. 2011 vann Kareby SM-guld för första gången efter en spännande final mot AIK på Studenternas i Uppsala, där Stina Ysing satte segermålet i slutet av matchen.

– Jag blev 50 år yngre efter resan tillsammans med er, lär Leo Olofsson ha sagt till tjejerna i samband med finalen.

Leo Olofsson beskrivs som en engagerad ledare, vilket också uppmärksammades av Svenska bandyförbundet som gav honom utmärkelsen ”Årets eldsjäl” 2010-11. Han brann för dambandyn och ingick i bandyförbundets dambandykommitté.

ANNONS

2012 lämnade Leo Olofsson över ordförandeklubban till Anna-Karin Larsson och Kareby fortsatte att vinna SM-guld efter det. Det blev tre till – 2015, 2016 och 2017. De senaste åren har han mest ägnat åt boule inom Karebys sektion.

– Jag tog över en välskött föreningen med stabil ekonomi. Det har alltid varit Karebys signum. Och det gjordes stora ombyggnader av vår klubbstuga vid Kringledammen under tiden Leo var verksam, det var en viktig sak. Han jobbade också för ett samarbete med andra klubbar inom fotbollsverksamheten, främst med Kode IF, säger Anna-Karin Larsson, idag tävlingsansvarig på Svenska bandyförbundet och som precis hade flyttat tillbaka till Kareby efter några år i Göteborg, när hon blev ordförande i föreningen.

Nu sörjer Kareby IS sin eldsjäl.

"Vi är många som kommer att sakna Leo:s raka sätt att kommunicera och hans oerhört stora hjärta för klubben. Tack för allt du gjort för Kareby IS, vi kommer att minnas dig med stor saknad” skriver Karebys styrelse i ett meddelande på klubbens hemsida.

Leo Olofsson avled efter en tids sjukdom. Han blev 78 år.

ANNONS