Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs Rut Stening först i den gula kanoten, här för lag Sydväst tillsammans med kanotister från Halmstad och Lödde. Rut vann Svenska ungdosmcupen för flickor14 och bidrog även till att lag Sydväst vann regionskampen på Besättningsregattan Bild: Magnus Persson
Kungälvs Rut Stening först i den gula kanoten, här för lag Sydväst tillsammans med kanotister från Halmstad och Lödde. Rut vann Svenska ungdosmcupen för flickor14 och bidrog även till att lag Sydväst vann regionskampen på Besättningsregattan Bild: Magnus Persson

Kanonsäsong för kanotisterna – Kungälv bästa ungdomsklubb

– En fantastisk säsong med 25 SM-medaljer, femte bästa klubb på sprint-SM, näst bästa klubb på maraton-SM och Årets klubb i Svenska ungdomscupen.
Kungälvs kanotklubbs tränare Johan Nilsson kan bara var stolt över prestationerna under 2021.

Kanotsäsongen avslutades med Besättningsregattan för K2:or och K4:or, samt finalceremoni för Svenska ungdomscupen, på Djulösjön i Katrineholm.

I Besättningsregattan tävlas inte klubbvis. Kungälvs kanotklubb fanns på plats med 14 kanotister som tävlade för Region Sydväst, i lag med kanotkollegor från Västra Götaland, Halland och Skåne. För motståndet stod regionerna Öst och Stockholm-Nord.

Där var Kungälv i allra högsta grad med och paddlade hem regionkampen till Sydväst.

18 år sedan senaste segern

Efteråt blev det prisutdelning för totalcuperna i Svenska ungdomscupen.

– Kungälv lyckades vinna klubbtävlingen där antal målgångar under året räknas, där allas prestationer är lika mycket värda. Kungälv vann på 293 målgångar före Katrineholm och Nyköping. Detta innebär att klubben kan titulera sig Sveriges bästa ungdomsförening under 2021, förklarar Johan Nilsson.

Klubbtävlingen instiftades 1987 och Kungälv har varit bästa ungdomsklubb flera gånger, bland annat premiäråret, men det var 18 år sedan klubben lyckades med bedriften senast.

Kungälvs kanotklubbs trupp vid säsongsfinalen i Katrineholm. Nu kan de titulera sig bsäta ungdomsklubb 2021. Bild: Privat
Kungälvs kanotklubbs trupp vid säsongsfinalen i Katrineholm. Nu kan de titulera sig bsäta ungdomsklubb 2021. Bild: Privat

– Tre av klubbens ledare Jenny Lindmark, Joakim Andersson och Magnus Siverbrant varit med och vunnit tävlingen tidigare som ungdomar och nu alltså även som ledare.

I de individuella totalcuperna vann Rut Stening F14 och Storm Siverbrant blev tvåa i P13, medan William Falkenström slutade fyra i P14, David Nilsson fyra i H18 och Emilia Nilsson femma i F15. Juryns utmärkelse Årets stjärnskott kille gick till William Falkenström och Årets ledare till Magnus Siverbrant.

Blickar framåt 2022

– Nu väntar förberedelser och träning inför nästa säsong då tagna positioner ska försvaras och flyttas framåt ytterligare. I dagsläget ser det väldigt bra ut inför nästa säsong, vi har haft bra tillströmning med nya ungdomar under sommaren hösten och vi har ytterligare en stark årskull både tjejer och killar som får köra sina första SM nästa år, menar Johan Nilsson.

Han fortsätter:

– Målet är att försvara positionen som bästa ungdomsklubb som är en bekräftelse på att vi har ett bra breddarbete där alla är välkomna att börja paddla oavsett ålder och ambitioner, att ungdomarna trivs och utvecklas hos oss. Vi vill också ytterligare närma oss de bästa klubbarna i SM, Kungälv har sedan tidigare även här stolta traditioner och vunnit klubbtävlingen på SM flera gånger, men det var ett tag sedan nu.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.