”Kalendern som vi följer i vår familj är ju den vi har på laget.se”

För Sören Andermård är det idrott dygnet runt. Han är ledare för både fotbollslag och bandylag i Kareby IS. Drivkraften bakom engagemanget är enkel.
– Det är skitkul helt enkelt, säger han.

ANNONS
Det handlar dels om att det är roligt att lära barnen något, träna dem i en idrott. Men det handlar också om att lära barnen att bli bättre och att lära dem att ta ansvar, säger Sören Andermård.
Det handlar dels om att det är roligt att lära barnen något, träna dem i en idrott. Men det handlar också om att lära barnen att bli bättre och att lära dem att ta ansvar, säger Sören Andermård. Bild: Arkivbild

Det började för sex år sedan när Sören Andermårds äldste son började spela fotboll.

– Det behövdes tränare och jag tvekade inte på att ställa upp, det verkade roligt.

Därefter blev det bara mer och mer idrott på Sörens schema ju längre tiden gick. Och så småningom började hans yngre son och dotter också intressera sig för sport.

– Den äldsta började dessutom spela bandy. Så det blev bara mer och mer idrott. Det är skitkul helt enkelt att lära barn något och träna dem.

Idag håller Sörens bägge söner och dotter på med både bandy och fotboll. Själv är han tränare för lag i bägge sporterna.

– Kalendern som vi följer i vår familj är ju den vi har på laget.se, säger han och skrattar.

Och det är inte lite på schemat på laget.se. Sören arbetar med sektionsarbete samt arrangerar fotbollsskolor och läger.

– Jag hjälpte till att starta fotbollsskolan som är för de yngsta barnen. Det var riktigt många barn som kom. Ett jätteintresse fanns. Och nu är det tredje året som jag och Johanna Svensson arrangerar fotbollscampen. Förra gången deltog 70 barn och i år lär det bli lika många till.

Coronapandemin har verkligen drabbat svensk idrott. Något som inte minst Sören Andermård har märkt av.

– Träningarna har rullat på som vanligt. Dem har vi kunnat köra. Men matcher har vi flera gånger fått ställa in. Särskilt för bandyn har det funnits restriktioner kring matcher. Det har ju varit väldigt tråkigt, och gjorde att idrotten lockade mindre. Match är alltid match, det är ju det man tränar inför.

När restriktionerna väl tas bort helt blir det nya tag igen.

– Det kommer absolut bli enklare, speciellt för barnen att spela match igen, och då kommer det vara mer lockande för barnen.

Även publiken, menar Sören, är viktig för ungdomsidrotten. Under det senaste idrottsåret har läktarna varit helt tomma på publik.

– När föräldrarna är tillbaka på läktaren blir det också roligare såklart.

ANNONS