Juniortrion från YKK kan ta guld – med Seaside från Tjörn

De är uppvuxna i Ytterby Kungälv konståkare. Men när de blev juniorer flyttade Katrin Asplund, Emma Gardtman och Ella Rexius till Tjörns konståkningsklubb och Team Seaside.

ANNONS
|

Ytterby Kungälv konståkare har pausat juniorlaget Rhapsody på grund av bristen på istider. Katrin Asplund, Emma Gardtman och Ella Rexius är fostrade i YKK, men nu går de för fullt med juniorlaget Seaside från Tjörn. Och de är en tävlingssugen trio, som just vunnit sin första större tävling med sitt nya lag. Seaside vann sitt SM-kval mot Spirit från Mölndal/Kungsbacka och aspirerar på att göra om den bedriften i samband med stora SM i februari.

– Nu när det har varit corona är det jättekul att tävla igen, säger Katrin Asplund och får medhåll av sina lagkamrater.

Hur ser ni på att tävla för Seaside och inte moderklubben?

ANNONS

– Lite tråkigt för vi hade velat vara kvar här, vi har varit här så länge. Men samtidigt är det en rolig utmaning att börja någon annanstans, tycker Ella Rexius.

– … och så har vi fått lära känna nya människor och nya tränare. Det har varit roligt att testa något nytt, menar Emma Gardtman.

De trivs också utmärkt i sin nya omgivning, där de har kommit in i gruppen på ett bra sätt och samtidigt utvecklats som åkare. Seaside har en bra lagkänsla, där alla kämpar tillsammans, är Katrin Asplund, Emma Gardtman och Ella Rexius helt ense om.

– Vi vill samma sak!

LÄS MER:Pallen är er, Team Harmony – YKK-laget nådde målet

LÄS MER:Efterlängtat SM-kval för synkroåkarna – men utan publik i Oasen

SM-kvalet i Kungälv avgjordes utan publik. I stället fick lagen heja fram varandra.

– Det blir en helt annan stämning med en fullsatt hall. Men arrangörerna har gjort det jättebra och sett till att det varit smittsäkert på alla sätt. Vi har försökt att peppa varandra heja på varandra som lag, så stämningen har varit fantastiskt ändå bland lagen. Framför allt är vi tacksamma att tävlingarna blev av, säger Therese Hillberg, tränare i Team Seaside.

ANNONS