Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Julius Lindberg njuter av publiken igen

Efter en debutsäsong framför tomma läktare får den tidigare Ytterbyspelaren Julius Lindberg spela framför publik igen.
– Det är riktigt mäktigt, säger Åsebybergsbon.

För den tidigare Ytterbyspelaren Julius Lindbergs Gais började säsongen bra. Laget tog tre segrar och en oavgjord på de inledande fyra matcherna. Sedan dess har det gått trögare och de grönsvarta har nu snarare fått se sig om nedåt i tabellen.

Men efter seger mot Vasalund i måndags kan laget räkna in viktiga poäng.

– Nu såhär efter i måndags känns det betydligt bättre än om vi gått därifrån med en till förlust. Det har varit jävligt hackigt i vår och i sommar. Vi hade en bra start följt av en fruktansvärd svit utan vinst. Nu är det lite ljust i tunneln igen, säger Lindberg och fortsätter:

– Det kändes betydligt mycket bättre i måndags än mot Öis veckan innan. Vi är två olika lag om man jämför oss i de matcherna. Vi spelar med ett annat mod och vi försvarar bättre. Det mesta var bättre i måndags egentligen.

Ovan position

Vasalund ligger på nedflyttningsplats, och hade vid vinst gått om Gais i tabellen. Men efter säsongens första mål av Julius Lindberg och ett mål av August Wängberg kunde Gais plocka med sig segern. För Julius del blev det dessutom en lite ovan roll i ett två-manna anfall tillsammans med Jonas Lindberg.

– Jag tycker jag gjorde en bra match. Jag har aldrig spelat centralt i anfallet tidigare så det var ovant, men kul. I alla fall i den här matchen hamnade jag lite mer i spelet än vad jag gjort ute på kanten, säger Julius Lindberg.

Men något positionsbyte tror Julius inte är på gång riktigt än.

– Jag trivs väl bäst på kanten men det var jävligt kul att spela centralt i sådan här match där vi har ganska mycket boll. Det här var ju en match och det är svårt att vet hur resten av matcherna kommer utspela sig. Man kanske får utvärdera efter några matcher.

Första målet ungefär samtidigt

Den tidigare Ytterbyspelaren gjorde debut i Gais förra säsongen. Då blev det 24 matcher varav 19 från start och 6 mål. Av årets hittills 15 matcher har Lindberg startat sju och hoppat in i sju. Men trenden är positiv, de tre senaste matcherna har Julius Lindberg spelat från start.

– Förra året var min vår lite hackig och jag spelade inte varenda match. Sen på hösten kom jag igång bättre och hoppas jag kan göra det igen.Jag tror mitt första mål kom i ungefär samma omgång förra säsongen också, säger han.

Mäktigt att spela framför publiken

När corona-restriktionerna nu har släppts upp har publiken kunna komma tillbaka till fotbollen. Derbyt mot Öis förra veckan sågs av 6 024 åskådare på nya Ullevi.

– Det var jävligt mäktigt. Det var väldigt kul att det kom publik och att en massa man känner kan komma och kolla igen. Och fansen som stöttar, det är riktigt mäktigt, säger Julius som förra säsongen knappt hann spela inför publik.

– Min första träningsmatch mot Varberg var det upp emot 1 000 i publiken. Sedan var det några borta i Östersund i cupen men där någonstans kom corona och det stängde.

Trelleborg på söndag

Men nu publiken är tillbaka på Ullevi, och Julius Lindberg i startelvan. På söndag väntar femteplacerade Trelleborg på bortaplan. Då fortsätter jakten på poäng, och vändning på säsongen, för Julius Lindberg och Gais.

– I många av matcherna vi förlorat har vi haft bra tendenser stundtals och skapat lägen. Men när man är en i sån här skittrend känns det som allt går emot en och det inte ska gå att vända. Nu vann vi en match och det är bara att jobba vidare på det och förhoppningsvis fortsätta vinna betydligt fler matcher än i våras, säger Julius Lindberg.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.