Julia Eliasson debuterade på klassiska Anderstorp

Julia Eliasson är hemma igen efter äventyret på klassiska Anderstorp, där hon fick debutera i V8 Thunder cars.

ANNONS
LocationAnderstorp||

När Julia Eliasson från Grokareby i våras fick chansen att låna racingräven Sten Jarls Mustang och tävla i SSK-serien 3C, var det en dröm som slog det mesta. Hon tog sedan hem hela serien och då spändes bågen ytterligare. Anders Conradzon, basen för V8 Thunder cars, racing-Sveriges snabbaste serie efter STCC, erbjöd henne att testköra en tävling på Scandinavian raceway i Anderstorp. Julia Eliasson satte sig i en närapå ny Mustang V8 och fick snabbt smak på ännu en dröm.

– Det gick bra. Vi var 17 bilar till start och i de tre race jag körde – i mestadels regn – blev jag runt elva-tolva. Tidsmässigt per varv låg jag runt åttonde plats. Det känns riktigt bra att jag ändå är med tidsmässigt, då det var helt ny bil och helt ny bana för mig, tycker hon och fortsätter:

ANNONS

– Det var väldigt roligt att få köra på en helt ny bana, nästan dubbelt så lång jämfört med de banor jag kört tidigare. Anderstorp är en riktigt rolig och snabb bana.

Hon tog det rätt lugnt ute på racen för att inte riskera något i onödan.

– Det var till för test. Jag satsade absolut inte på att ge mig in i fighter, utan höll hellre tillbaka. Jag ville verkligen testa snabbt, men samtidigt kunna leverera en hel bil tillbaka till Anders Conradzon. Nu är målet att försöka få ihop det till en säsong 2023 i V8 Thunder Cars, säger Julia Eliasson.

LÄS MER:Julia Eliassons succésäsong i mål – vann totalt i Mustangen

LÄS MER:Julia har hittat rätt i drömbilen – kan vinna serien i helgen

LÄS MER:Julia Eliasson tänkte bromsa karriären – då dök drömbilen upp

ANNONS