Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jimmy Balderud fick till sist stå högst upp på pallen.  Bild: Privat/Jimmy Balderud
Jimmy Balderud fick till sist stå högst upp på pallen. Bild: Privat/Jimmy Balderud

Jimmy Balderuds SM-guldglädje: ”Mitt livs lopp”

Jimmy Balderud fick till sist sin guldmedalj när tempo-SM avgjordes i helgen.
– Det har aldrig känts bättre att gå i mål, säger han.

Från början skulle han kanske inte ens ha tävlat i år. Med mycket annat som dykt upp under säsongen var det inte förrän i mitten av juli som Jimmy Balderud tog beslutet att delta i H40-klassen i NM (nordiska mästerskapen) och tempo-SM.

– Det var inte ens meningen att jag skulle tävla i år. Men jag gav det en chans och gjorde ett försök. Så det är ju också extremt kul, att det kunde lika gärna varit att jag struntade i det, säger Balderud.

– I år är egentligen första året man inte varit supertaggad men så lyckas man ändå. När man som minst tror på sig själv, det är då man lyckas.

SM större än NM

Men tävlingar blev det, och tur är väl det. Först i NM, där det blev ett silver för två veckor sedan. Den medaljen följde Kungälvscyklisten upp med ett guld i SM nu i helgen. Hans bästa prestationer någonsin.

– NM i all ära men SM är större i Sverige. Efter NM visste man att vi var fyra stycken som kunde vinna SM. Det var extremt tajt, säger Jimmy och fortsätter:

– Jag var lite försiktig på NM och visste inte riktigt var formen stod. Men på SM var det bara ”all out”. Jag kände att det får bära eller brista, jag ska bara ha det där guldet.

Aldrig varit så tömd

På SM fick han en bra start och kunde hålla högt tempo hela vägen in i mål.

– Jag såg på min tid i varvningen att jag hade kört jäkligt fort, och samtidigt kändes det bra. Så ut på andra varvet var det bara nu eller aldrig. Jag höll ihop det och krämade ur allt som fanns i kroppen och det höll hela vägen, säger Jimmy Balderud.

– Jag har aldrig varit så tömd. För mig var det framförallt en känsla av lättnad, att äntligen få lyckats. Man har gjort bra tempolopp där man känt att man inte kunnat göra mer. Men så har det alltid varit någon som varit omöjlig att slå. Nu var det en kombination av att jag gjorde det bästa jag kunde och det räckte också för ett bra resultat.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.