Ishockey mitt i sommaren för KIK

Sol, bad och värme hör sommaren till. Men ett minst lika självklart inslag under sommarlovet är is, skridskor och teknikträning. I alla fall för barnen på Kungälv IKs sommarcamp och hockeyskola.
– Det är kul att träffa kompisarna och lira hockey igen, säger Ebbe Eriksson, 10.

ANNONS
|

När det är en varm sommar är det viktigt att svalka sig. Då passar de bra att ge sig in i en ishall och slipa på skridskoteknik och skottkraft. Det tycker nog i alla fall de ungefär 130 barn som samlats i Kungälvs Ishall de senaste två veckor för Kungälv IK:s sommarcamp och hockeyskola.

Under två veckor har klubben engagerat barn och unga i sin årliga sommarhockey. I år för barn födda mellan 2006 och 2014.

– Jag har inte hört något annat än positiva reaktioner, sen blir det intensivt för barnen. De har gått från att vara på semester till att tillbringa åtta timmar om dagen här, säger KIK:s ordförande Joakim Svensson och tillägger:

ANNONS

– Än så länge är barnen pigga, men senare i veckan ser man tröttheten komma, ha ha!

Färre deltagare i år

Jämfört med ett vanligt år har hockeylägret färre deltagare i år. Vanligtvis brukar det vara uppemot 200 barn som deltar. Men på grund av coronarestriktionerna under året kunde inte fler anmäla sig i år.

– När restriktionerna släppte kunde vi öppna upp för spelare utanför Kungälv. Men innan dess var det bara Kungälvsspelare. Jag skulle gissa på att 10-15 procent är spelare utifrån, säger Joakim Svensson och fortsätter:

– Vi har kortat ner med en grupp. Det är tre grupper totalt mot att det brukar vara fyra. Men det blir lite längre ispass för de tre grupperna, så spelarna är nog nöjda i alla fall. Kul att träffa kompisarna

Kul att träffa kompisar

En av de som deltar under veckan är tioårige Ebbe Eriksson. Han har varit med på hockeylägret tidigare

– Det har varit kul och lite jobbigt att köra, säger Ebbe och fortsätter:

– Det bästa är ispassen, att träffa kompisarna och lira.

Vad gör ni under veckan då?

– Vi ska få träffa några NHL-spelare och ta lite bilder och så. Nu tränar vi lite skott och på att försvara puck.

Även om Ebbe bara är tio år gammal har han hunnit spela hockey flera år.

– Jag har spelat i fem-sex år. Det roligaste med ishockey är att få vara med kompisar och på isen. Jag har en släkt som spelat väldigt mycket hockey så jag tror att det är det jag fått det från, säger Ebbe Eriksson.

”Roligast med match”

Den något yngre Sebastian Svensson, 8, är även han återkommande deltagare på hockeyskolan. Sebastian tillhör den yngsta gruppen under veckan.

– Det är kul att vara här. Det roligast är att spela match, säger han.

Att byta det vanliga sommarlovet mot ishockeyn kan vara lite ovant i början.

– När man inte gått på is på länge är det ovant. När jag skulle hoppa över sargen glömde jag skyddet, så jag ramlade, säger Sebastian Svensson.

ANNONS