För Thomas Bredefeldt och laget är veckan ännu inte över. Redan på lördag väntar Rimbo. Arkivbild
För Thomas Bredefeldt och laget är veckan ännu inte över. Redan på lördag väntar Rimbo. Arkivbild Bild: Linus Olsson

Intensiv vecka sätter inte stopp för Kungälvs herrar

Trots en tung förlust mot rivalen Amo i söndags orkade Kungälvs HK ladda om och ta revansch. Ett tätt spelschema gjorde att det blev match redan idag igen, och vinst för herrarna med stora siffror.

ANNONS

Det är en intensiv vecka för Kungälvs HK:s herrar. De spelade match i söndags där de reste till Alstermo och mötte antagonisten Amo. Tyvärr fick de inte med sig de resultatet de önskade och fick se sig besegrade. Men något längre ältande av den förlusten fanns det inte tid för. Redan idag lämnade KHK Kungälv och reste till Karlskrona för att möta IFK Karlskrona

När Kungälv spelade mot de andra Karlskronalaget, HF Karlskrona, blev det förlust och efter matchen sa tränare Thomas Bredenfeldt följande:

– Han är ostoppbar idag – han käkar fullständigt upp oss.

Då syftade han på Uros Tomic som gjorde en stormatch i Karlskronamålet. Matchen som spelades idag blev uppskjuten, på grund utav att IFK Karlskronas målvakt Flamur Gerbeshi var iväg och spelade VM-Kval med Kosovo. Det fanns med andra ord risk att återigen bli uppätna från målvaktshåll. Så blev det däremot inte!

– Jag tycker att Karlskrona hänger med hela matchen och gör det de är bra på. De har ett väldigt tungt skytte och en intelligent mittnia men vi har en Fredrik Landin som gör det jättebra idag, bland annat, säger Thomas Bredenfeldt efter matchen.

Kungälv vann till slut matchen med 22-30 och gör därmed sin bästa försvarsmässiga match hittills i år. Något som Thomas menar funkade riktigt bra i dagens match.

Men veckan är ännu inte över för Kungälvs herrars del. Det blir nämligen match redan på lördag igen. Denna gång hemma i Mimershallen mot Rimbo. Thomas Bredenfeldt tror dock inte att det pressade schemat ska sätta stopp för energin i laget.

– Många av våra spelare är antingen studerande eller lärare, och de har ju novemberlov just nu. Så de är ju tur i oturen att de är lediga nu. Men vi orkar idag och vi kommer orka på lördag också. Det är bara fullt fokus som gäller, säger Thomas Bredenfeldt.

Handboll

Herrallsvenskan

IFK Karlskrona – Kungälvs HK 22–30 (11–14)

Mål: Emil Lennartsson 8, Tobias Johansson 6, Walter Elonsson 5, Daniel Wester 4, Hannes Rybo 3, Henrik Rhåsson, Isak Hanes, Simon Torbjörnsson, Birk Larsson

LÄS MER:Filip Strålman tillbaka i Kungälvs HK – som elitspelare

LÄS MER:Efter två raka förluster – Kungälvs HK vann mot AIK

ANNONS