Imer Beqiri nätade i Kongahällas förlust

Kongahälla blev besegrade av IFK Uddevalla på bortaplan i division 3 nordvästra Götaland herr i fotboll, där matchen på fredagen slutade 4–1 (3–1).

|
IFK Uddevalla vann mot IK Kongahälla

IFK Uddevalla startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fyra minuter slog Fredrik Söderqvist till.

Kongahälla kvitterade till 1–1 tidigt i matchen, genom Imer Beqiri, i åttonde minuten.

IFK Uddevalla tog ledningen på nytt i 34:e minuten, när Fredrik Söderqvist ännu en gång fick träff.

IFK Uddevalla gjorde också 3–1 i slutminuterna av första halvlek, genom Jack Cederlund. Och med åtta minuter kvar att spela ökade IFK Uddevalla ledningen genom Donat Gashi. Det fastställde slutresultatet till 4–1.

IFK Uddevalla har två segrar, en oavgjord och två förluster och 11–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Kongahälla har en vinst, två oavgjorda och två förluster och 6–11 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjunde plats i tabellen. Kongahälla är på femte plats.

I nästa omgång har Kongahälla Götene hemma på Kongevi, fredag 2 juni 20.00.