Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Linus Olsson
Bild: Linus Olsson

IKK-Rebins snygga lyckoträff sänkte Ytterby i derbyt

Kongahälla hade underläge både i mål och antal spelare i derbyt mot Ytterby. Då högg IKK till två gånger – och tvättäkta rödtröjan Rebin Shakir fick bli matchhjälte.
– Riktigt stort. Jag har inte varit med på ett sådant derby i A-lagssammanhang innan. Därför var det en extra skön känsla, tycker han.
Stort firande efter Rebin Shakirs (13) avgörande mål. Bild: Linus Olsson
Stort firande efter Rebin Shakirs (13) avgörande mål. Bild: Linus Olsson

Det var påkopplat med derbymentalitet från start. Ytterbys måltjuv Joakim Thornberg hamnade i en mellanviktsmatch i brottning om ett inkast och fick sedan en skopa derbyilska över sig av Kongahällas rutinerade silverräv Sören Reuterwall.

LÄS MER: Krassliga lag i derbyslaget om Kungälv

Båda lagen dras med skador och hade fått laborera i laguppställningarna. Men på plan gick det att känna igen Kongahälla och Ytterby oavsett vem som dragit på sig starttröjan. Det var spelskickliga Ytterby som hade mest boll, mot hårt kämpande Kongahälla som lurpassade för att gå till attack när tillfälle bjöds.

– Vi kommer inte till de där riktigt farliga målchanserna. Det är det som Kongahälla är bäst på, att stänga av så vi inte hittar in med den där sista bollen. Vi kommer in i straffområdet många gånger, men får inga dunderlägen för att nita in två-tre mål, säger Ytterbys evighetslöpare Victor Andersson.

När Iset Thoma Hajrizaj snackade till sig ett andra gult kort i mitten av andra halvlek och sedan inhopparen Steffen Hjort Sörensen dundrade in en straff för Ytterby, då såg det nattsvart ut för Kongevis favoriter.

Men först klev Florian Llullakaj fram. Han lämnade IKK inför säsongen, men återvände efter sommaren när Kongahälla hade ont om folk. Efter ett samarbete med Jonas Björlund vek han in vid straffområdet och placerade bollen snyggt i bortre gaveln. Då återstod bara minuter av ordinarie speltid.

På övertid fick Rebin Shakir tag i bollen utanför YIS straffområde och klippte till rätt upp i vänsterkrysset.

– Jag har fått en till sådan träff mot Trollhättan en gång. Men det var extra skönt mot Ytterby. Det är en derbykänsla och kul med två Kungälvslag i toppen. Fast vi har svårare att känna den i Kongahälla, eftersom vi har så pass många utifrån. Men jag är härifrån, myser Rebin Shakir.

Han har gjort ett fåtal inhopp den när säsongen. Det har inte varit en spikrak resa dit. Rebin har fått slita hårt med rehab under lång tid.

– Jag har varit borta ett bra tag, 1,5 år om inte mer. Det har varit svårt att komma tillbaka efter skadorna, med korsband, menisk och allt möjligt.

Han kom in i slutet efter att ha sett dramat från bänken.

– Jag satt på bänken och höll på att bita av mig fingrarna till slut. Jag ville bara komma in göra något för laget. Nu ska vi fira det en gång för mycket, tillsammans med alla andra, säger han och fortsätter:

– Vi vann på vilja och motivation. Vill man så kan man.

Victor Andersson deppar. Bild: Linus Olsson
Victor Andersson deppar. Bild: Linus Olsson

Victor Andersson och Ytterby hade lättare att hålla sig från att fira.

– Vi dominerade i 90 minuter och släppte två mål på två skott. Typiskt för oss att släppa till och att vara en man mer, men inte få in ett matchvinnande mål. De har två gubbar som kommer och får driva bollen lite väl långt, tycker YIS-kaptenen.

Han fortsätter:

– Vi försöker döda matchen. Vi tror att vi har dem, men Kongahälla är inte helt odugliga på plan heller. Då kan man göra två sådana mål. Vi roterar mycket på gubbarna framåt. Alla gör en bra insats, men det är svårt för oss att döda matcher. Det är tydligt just nu, menar Victor Andersson.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

IK Konghälla – Ytterby IS 2–1 (0–0)

Mål IKK: Florian Llullakaj, Rebin Shakir.

Mål YIS: Steffen Hjort Sörensen (straff).

Bra: Lagarbetet hos Kongahälla. Victor Andersson, bollskicklig slitvarg i Ytterby,

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.