Initiativtagaren till IK Västanå Jakob Zimmergren flankerad av Adi Alijagic till vänster och Isak Holmberg till höger. De har all anledning att var nöjda, för det blir spel i division 6 nästa år.
Initiativtagaren till IK Västanå Jakob Zimmergren flankerad av Adi Alijagic till vänster och Isak Holmberg till höger. De har all anledning att var nöjda, för det blir spel i division 6 nästa år. Bild: Marcus Eriksson

IK Västanå flyttas upp i sexan

Ett lag i Kungälvs-fotbollen går upp, om än gör det i kavaj. IK Västanå blir tvåa i division 7C herr efter ett segdraget beslut.

ANNONS

Västanå ledde matchen mot hemma mot Nödinge med 3–1 29 oktober på Kongevi. På övertid tändes en bengal på läktare och Nödinge gick av planen och menade att matchen borde brytas.

– Det försökte där och det blev ståhej, säger Jakob Zimmergren, tränare, ordförande, spelare och initiativtagare i IK Västanå.

Matchen spelades inte klart utan blev ett förbundsärende. Helt nyligen fick Västanå beskedet att laget tilldöms segern med 3–0. Det innebär en andraplats i serien och uppflyttning till division 6.

Jakob Zimmergren, IK Västanå.
Jakob Zimmergren, IK Västanå. Bild: Niklas Ohlson

– Det ska bli skitkul. Det var målet och nu lyckades det, även om det var tight uppe i toppskiktet. Det är samma gubbar i stort sett från förra säsongen. Det var mycket som inte satt första säsongen, men nu har vi gjort det bättre. Annars är det inget specifikt som gjort att vid går upp, det är hela laget som har gjort det.

ANNONS

Serien blir en riktig super-sexa nästa år, med Västanå, Diseröd och Kareby som slåss om att bli Kungälvs bästa division 6-lag.

ANNONS