IK Kongahälla har hittat en talang i Romelanda UF

IK Kongahälla förstärker laget med en av Kungälvs mest lovande spelare. Isak Karlsson lämnar moderklubben Romelanda för IKK.

ANNONS

– Isak är född -06 och har varit helt magisk på försäsongen. Han kommer att få sitt genombrott i år.

Så sa Romelandas tränare Oscar Marek inför säsongen 2022 på frågan om vilka spelare i laget som var värda att hålla extra koll på. Han blev sannspådd.

Isak Karlsson gjorde 18 matcher och fyra mål under sin debutsäsong i A-laget i division 5A. Det gjorde att division 3-laget Kongahälla fick upp ögonen för talangen. Efter några provträningar blev 16-åringen klar för Kongahälla.

– Jag vill ju uppåt. Målet är att kriga för en startplats. Fast det är många duktiga spelare i laget, så det blir inte lätt. Det har varit mycket bra hittills, trevliga killar, duktiga fotbollsspelare och bra tränare, säger Isak Karlsson.

Ojämn säsong, tycker Isak

Isak Karlsson är bara delvis nöjd med sin första säsong som seniorspelare.

– Det har varit fram och tillbaka, ibland bra, ibland mycket sämre. Jag var inte så målfarlig, jag gjorde inte så många mål och behöver vara mer kall och beslutsam, säger han.

Vad vill du med din fotboll i det längre perspektivet?

– Jag vill spela högt upp, men jag har inga direkta planer. Jag tar det som kommer, men vad som helst kan hända, jag kan få någon skada, menar Isak Karlsson.

Kongahällas tränare Stefan Vennström är nöjd med att få in mer talang i truppen.

– Han är en offensiv, kvick och avig spelare som är bra på att komma runt ordentligt, en målskytt. Det är en yttermittfältare och forward med fin potential. Han har imponerat de två veckor som vi har kört, men är en ung spelare och behöver tålamod. Det är roligt få med lovande, yngre spelare från trakten. Vi har också Theo Ferm, Ludde Holgersson och William Heijel-Kihlström. Och Yousef Mohammad, som spelar både hockey och fotboll, säger Stefan Vennström.

Vennström önskar en lugnare silly season

Isak Karlsson är Kongahällas första nyförvärv. Stefan Vennström hoppas att det inte blir samma ruljans med spelare in och ut som när han kom i vintras, eller som säsongerna innan.

– Vi måste ha kontinuitet om det ska bli bra på sikt. Klart att vi behöver ta in någon om det försvinner folk, men inte i den kvantiteten som har varit med 12-14 nya gubbar. Vi kan också ta in spelare underifrån för att täcka luckorna. Vi har ett gäng yngre som tränar med oss. Det finns potential underifrån, men det ska vara rätt killar som är sugna och passar in.

På minussidan så tackar målvaktsveteranen Mathias Holmström för sig, medan klubben väljer att inte förlänga med Robin Bozrgpour. Jonathan Hartwig känner på det hos division 2-laget Sävedalen och Ludvig Holgersson har ögonen på sig från svenska mästarna i BK Häcken och dess akademi. Rutinerade mittbacken och assisterande tränaren Tommie Veljovic är också ett frågetecken, då han driver ett eget företag som kräver tid och engagemang.

En målvakt behöver definitivt plockas in.

– Vi har en från Ahlafors och en från Semberija som tränar med oss. Det känns bra, vi är ute i god tid. Sören Reuterwall (numera sportchef) och jag jobbar tätt och vet vad vill ha för spelare. Vi har gjort en helt ok säsong, det gör att folk har fått upp ögonen för oss, säger Stefan Vennström, som även söker ytterligare en assisterande tränare vid sidan av Joakim Holm.

Senare i veckan gjorde Kongahälla klart med ytterligare två nya spelare. 24-årige Leo Adolfsson hämtas från Stenungsunds IF, där han gjorde elva matcher i division 2 förra säsongen. Han beskrivs som en lugn och trygg spelare med bollen, ambitiös och med bra spelförståelse. 23-årige försvararen Henry Oulai, senast i Sandarna BK i fyran, ses som en snabb spelare, med bra spelförståelse och fötter.

LÄS MER:Kompisarna möts som rivaler – så vill Romelanda och Kode spela 2022

ANNONS