Anders Uhlin
Anders Uhlin Bild: arkiv

IFK Kungälv pausar verksamheten - bekräftad smitta i truppen

I fredags var IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin och testade sig för covid-19 och i söndags morse fick han besked om att det var positivt. Nu beslutar IFK Kungälv därför att stänga ner verksamheten i minst en vecka.

ANNONS
|

Förra helgen började IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin att må dåligt och låg sängliggandes under hela förra veckan. I fredags var han och testade sig för covid-19 och i söndags morse fick han besked om att det var positivt. 

”Mått riktigt dåligt”

– Jag har mått riktigt dåligt och i stort sett inte rört mig ur sängen. Jag känner att det är lite på bättringsvägen nu men jag räknar med att bli sängliggande veckan ut i alla fall, säger Anders Uhlin. 

Vem har tagit över tränarrollen under tiden?

– Anders Gillervik (materialare) och Per Ekholm (lagledare) har skött det och det har inte varit några problem. 

ANNONS

Är det någon mer i truppen som blivit smittad?

– Nej det är det som tur inte. Men samtidigt vet vi ju om att det är corona i truppen nu efter min smitta. Så det är en lurig situation.

IFK Kungälvs ordförande Ola Dagliden fick beskedet igår morse och efter att ha haft diskussioner med resten av styrelsen under dagen beslutade de att stänga ner verksamheten.

– Inget svårt beslut för oss att ta. Vi har en väldigt strikt hållning gentemot detta och efter att vi diskuterat var det enkelt för oss att stänga ner. Till en början blir det inga träningar eller matcher fram till åtminstone nästa måndag (21 december), säger Ola Dagliden.

Vad händer med de kommande matcherna?

– Vi skickade en förfrågan till Tillberga om att skjuta upp matchen på onsdag. Men de ignorerade den och ville spela ändå vilket jag inte förstår. Det är vansinne att spela tävlingsmatcher när det finns Corona-smitta i truppen. Därför kommer vi att lämna walk over i de två nästa matcherna.

Marcus Eriksson

ANNONS