IFK Kungälv bröt negativa sviten

Kungälv fick avsluta helgen med en seger mot Västanfors och bruten förlustsvit. Men lördagens förlust mot Västerås innebär att kvalplatsen blir svår att nå.
– Vi har mikrochans men då måste vi gå rent, säger IFK Kungälvs Viktor Uhlin.

ANNONS

Efter en tung förlust på lördagen hemma mot Västerås (2–3) väntade tidig avresa mot Västanfors för helgens andra match. Väl där fick IFK Kungälv kämpa hårt för att få med sig en seger hem till västkusten.

– Det är starkt att åka och vinna idag. Även om de ligger långt nere är det ändå en tuff match. Vi är nöjda med dagens match det är vi, säger IFK Kungälvs Viktor Uhlin.

Trots lördagens förlust och underläge flera gånger om under söndagen gav inte Kungälv upp. Istället jobbade de sig gång på gång tillbaka och vann till slut med 5–3.

– Vi är påkopplade även fast de tar ledningen. De tar ledningen ganska snabbt efter att vi kvitterat, men det är väldigt skönt att vi kommer ikapp varje gång. Sen går vi ifrån och vinner rättvist, en krigarseger, säger Viktor Uhlin.

Inför söndagens match hade IFK Kungälv fyra raka förluster.

– Vi åkte tjugo i sex från Skarpe Nord på söndagsmorgonen. Med all besvikelse som varit är det en enormt stark seger av killarna. En sådan här dag måste man visa karaktär och att man är beredd att göra det här i de svåra stunderna. Man vill stå upp för varandra och killarna krigade enda in i kaklet i dag. Det är starkt av grabbarna idag, säger lagets tränare Anders Uhlin.

Svårt att nå kvalplats

Trots söndagens seger innebär helgens resultat att IFK Kungälv får det svårt att nå upp till kvalplatserna. Kungälv har visserligen några matcher mindre spelade men till Åby/Tjureda på närmsta kvalplats skiljer nio poäng.

– Jag ska inte ljuga, det är surt att kvaltåget har gått. Vi har en mikrochans men då måste vi gå rent. Det är absolut inte i egna händer, så det är lite synd att vi gått tungt det senaste men så är det, säger Viktor Uhlin och tillägger:

– Vi kan inte lägga oss och dö nu. Utan vi har ett ansvar inte bara mot oss själva utan alla som jobbar i föreningen och alla som tittar på oss. Det var därför det var skönt att vi kunde komma tillbaka på vinnarspåret det gör mycket för de avslutande matcherna.

Helgens matcher för IFK Kungälv

Lördag

IFK Kungälv – TB Västerås 2–3 ( 1–3 )

Mål: Lukas Persson, Hugo Andersson

Söndag

Västanfors – IFK Kungälv 3–5 (1–1)

Målskyttar Kungälv: Viktor Uhlin 2, Erik Olsson, Lukas Persson, Robert Thelin

ANNONS