Deppigt för Hampus Pettersson och IFK Kungälv. Stryk mot Katrineholm.
Deppigt för Hampus Pettersson och IFK Kungälv. Stryk mot Katrineholm. Bild: Linus Olsson

IFK Kungälvs stora besvikelse – risk att kvaltåget går för i år

IFK Kungälv tappar mark till kvalet mot elitserien efter förlusten mot Katrineholm borta.
– Oerhört besviken, säger tränaren Anders Uhlin om prestationen.

ANNONS
|

Det började bra. Det tog en dryg minut innan Gustav Olsson gav IFK Kungälv ledningen. Katrineholm kvitterade så småningom, men Patrik Sunnanängs svarade relativt snabbt på det med ett 2–1-mål för IFK och det stod sig till pausvilan.

I början av andra halvlek kom två snabba mål för Katrineholm. Patrik Sunnanängs kvitterade i mitten av halvleken, men i slutskedet satte hemmalaget två mål till. Sunnanängs reducerade i slutsekunden av ordinarie tid, men Kungälv förmådde inte att kvittera under övertidsminuterna utan fick åka hem med 4–5 i bagaget.

– Vi kom inte upp i nivå, vi ska vara ärliga med det. Vi har reflekterat över det tillsammans och bilden är att vi är väldigt långt ifrån nivån där vi ska och måste vara på. Vi var nära, men ändå långt ifrån, tycker Anders Uhlin.

ANNONS

Lukas sjuk

IFK Kungälv känner av att laget har tappat mycket styrka av covidutbrotten i truppen. Den här gången var det skyttekungen Lukas Perssons tur att stanna kvar i sjuksängen.

– Vi är inte där fysiskt, med varken fart eller tempo. Vi räcker inte till och orkar inte matchen igenom. Men det är inget vi ska skylla på. Oavsett om man haft covid ska det inte påverka till att man slår ett felpass på tre meter – tio gånger. Vi tappar alla de basic sakerna, släpper in billiga mål och är inte effektiva på våra chanser. Vi gör inte tillräckligt många saker rätt, nivån är för låg om vi förlorar mot slag vi ska slå. Det är fakta, menar Anders Uhlin.

Hur ska tränarna Anders Liw och Anders Uhlin få i gång IFK Kungälv?
Hur ska tränarna Anders Liw och Anders Uhlin få i gång IFK Kungälv? Bild: Linus Olsson

Han kunde lagt till att flera hörnor slarvades bort, som när skytten tappade bollen mellan benen och aldrig kom till avslut.

Serien haltar

Allsvenskan är haltande och IFK Kungälv tillhör de lag minst antal spelade matcher. Men avståndet upp till kvalplats mot elitserien är tio poäng och snart går kvaltåget om inte IFK radar upp segrar.

– Spelar vi så här vi inte ens nära. Vi pratar om det och har fortfarande chansen, men det krävs mycket för att nå dit. Visst, de andra lagen kommer också att tappa poäng, men vi har inte råd att ge bort så många själva. Det är sanningen.

Nästa helg möter IFK Kungälv TB Västerås hemma på lördag och Västanfors borta på söndag.

Bandy

Allsvenskan herr

Katrineholm bandy – IFK Kungälv 5–4 (1–2)

Mål: Patrik Sunnanängs 3, Gustav Olsson.

Bra: Victor Uhlin hotade ofta framåt och Patrik Sunnanängs gjorde tre, snudd på fyra mål, men som lag duger inte prestationen som IFK Kungälv visade upp.

Publik: 175.

ANNONS