Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

IFK Kungälvs Hugo Andersson med på landslagsläger med U21

Svenska U21-landslaget i bandy har startat uppladdningen inför kommande mästerskap, turneringar och landskamper. IFK Kungälvs Hugo Andersson är med på säsongens första läger.

Förbundskaptenerna Pierre Roos och Oscar Jonsson plockat med 33 spelare till samlingen i Uppsala den här veckan. Där märks bland andra Hugo Andersson från IFK Kungälv, snabbskrinnaren som fick något av ett genombrott förra säsongen.

Han är en av åtta allsvenska spelare i truppen. I truppen hittar vi även Gustav Friman, som spelat för IFK tidigare, men som via Frillesås numera har förenats med syskonen Moa och Ida Friman i Villa Lidköping.

Även herrlandslaget träffas för säsongens första läger i Uppsala. Där finns IFK-bekante Axel Ekholm med som ett av namnen. Han är uppvuxen på Skarpe nord och blev svensk mästare med IFK Kungälvs P95 2012. Han slog igenom i elitserien med IFK Kungälv, flyttade sedan till Villa och har sedan 2018 spelat för Vetlanda BK. Axel Ekholm har inga A-landskamper på sitt CV, men väl flera U21- och pojklandskamper. 2016 var han med och tog VM guld med U21-landslaget. Han och Sveriges P19 tog även VM-brons 2014..

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.