Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Kungälv på Skarpe Nord Bild: Linus Olsson
IFK Kungälv på Skarpe Nord Bild: Linus Olsson

IFK Kungälv förlorade efter rafflande slutminuter

Bara dagar efter annandagsmatchen var det dags för IFK Kungälv att spela på hemmaplan igen. Denna gång mot Lidköpings AIK som låg på tredjeplats i tabellen inför dagens match. IFK Kungälv, hack i häl på plats fyra jagade två viktiga poäng på ett varmt och regnigt Skarpe Nord. Efter en spännande avslutning blev gästerna ändå numret för stora, och tog hem vinsten.

LAIK invigde målprotokollet efter dryga halvtimmen genom Gustav Nygren som satte dit 0-1. Kungälv hann kvittera strax innan halvtid när Victor Uhlin gjorde mål på en hörna och jämnade ut ställningen till ett lika.

I mitten på andra halvlek återtog gästerna ledningen och lyckades även utöka till 1-3. Kungälv hade dock inte gett upp och lyckades med bara en minut kvar av ordinarie tid reducera till 2-3 genom Gustav Olsson. Återigen på hörna. Och det skulle bli riktigt spännande när domaren lade till fyra och en halv minut tilläggstid. Kungälv lyfte upp laget, och jagade kvittering men istället blev det mål bakåt när LAIKs Victor Petterson dundrade in en hörna i 91:a minuten.

Därmed slutresultatet 2-4.

”Det här räcker inte”

Anders Uhlin, tränare i IFK Kungälv är besviken med resultatet och menar att det saknas energi i laget.

– Jag tycker att vi har alldeles för låg energi. Med de förhållandena som var på Skarpe Nord ikväll måste man vilja tävla mer, kämpa mer och jobba hårdare än sin motståndare. LAIK var mycket hungrigare och därför vinner dom idag, säger han

Kungälv som tidigare under säsongen visat upp en bra form, har nu två raka förluster och beskedet från tränaren är tydligt.

– Det här räcker inte. Vi har haft ett snack tillsammans med spelarna och vi har alla känt samma sak. Vi måste jobba mycket hårdare och visa mer glöd och support mot varandra.

En tuff avslutning på året inleds nästa år lika tufft när serieledande Gripen väntar.

– Vår utmaning just nu är att lägga de senaste matcherna bakom oss och jobba stenhårt för att hitta tillbaka till vårt spel. Det senaste resultaten handlar mindre om de speltaktiska utan mer om få igång energin och glöden igen, säger Anders Uhlin.

BandyAllsvenskan

IFK Kungälv – Lidköpings AIK 2–4 (1–1)

Mål: Victor Uhlin, Gustav Olsson

Publik: 312

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.