Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I IFK-coachen Anders Uhlins värld finns det alltid saker som kan bli ännu bättre. ”Men det är klart att jag är nöjd med två segrar på bortaplan i serieupptakten” säger han efter lördagens seger borta mot Lidköpings AIK med 4–1. Bild: Linus Olsson
I IFK-coachen Anders Uhlins värld finns det alltid saker som kan bli ännu bättre. ”Men det är klart att jag är nöjd med två segrar på bortaplan i serieupptakten” säger han efter lördagens seger borta mot Lidköpings AIK med 4–1. Bild: Linus Olsson

IFK Kungälv är ”svårtuggade och svåra att slå”

Andra bortamatchen och ännu en seger för IFK Kungälv som i bandyallsvenskans inledning har fått en minst sagt bra start.
– Gör vi det som vi bestämmer oss för att göra är vi utan tvekan svårtuggade och svåra att slå, säger Anders Uhlin, huvudtränare i IFK Kungälv som hyllar den tillresta klacken från Kungälv.

För på samma sätt som i seriepremiären för en vecka sedan arrangerade supporterklubben Skarpa en supporterresa eller kulturresa som föreningen väljer att kalla det för.

Den välfyllda bussens resenärer både syntes och framför allt hördes på plats i Sparbanken Lidköping Arena.

– Det är ju en kick i sig att vi får en buss från Kungälv som åker för att titta på våra matcher. Det är grymt – det är helt fantastiskt! All cred till Skarpa, säger Anders Uhlin.

Flera nummer större

I lördags för en vecka sedan inleddes seriespelet i allsvenskan i bandy för herrar med att IFK Kungälv mitt i mörkaste Småland bortabesegrade Åby/Tjureda med 5–3.

Kamp nummer två var också den borta mot Lidköpings AIK där såväl hemmapubliken som de tillresta fansen fick se lagen gå till pausvila med 1–1.

– Vi gör väldigt många bra saker men det är några få detaljer som gör att vi inte får full utdelning, säger Uhlin.

– Jag var ganska nöjd med första halvlek ändå. Vi hade en ganska tydlig bild av vad vi behövde göra bättre för att kunna ta det där sista steget. Det tycker jag att laget ska ha cred för, säger han.

– I den andra halvleken tycker jag att vi är flera nummer större än LAIK och att vi faktiskt bör vinna med större siffror än 4–1. Men det var en sådan där dag när bollen inte gick in.

”Fem-sex klara lägen”

Kamraterna målade med två mål på drygt en minut när drygt fem minuter av andra hade spelats. Först 2–1 av skyttekungen Lukas Persson (49.03). Samme spelare låg även bakom 3–1 (50.09).

– Vi lyckas med att göra två mål som vi hade pratat om i halvlek och hur vi ville spela när vi hade bollen, säger Uhlin.

– Det var en klar styrka hos oss att kunna korrigera saker i paus och vara exekutor på det i andra halvlek.

Även om IFK till slut kunde vinna med 4–1, så fanns det möjlighet till betydligt större siffror än så.

– Vi skapade enormt mycket med målchanser! Vi hade bra med målchanser i första men i den andra pratar vi om fem-sex riktigt klara lägen som, med lite bättre effektivitet, hade gjort att vi kunnat rinna ifrån till mer än 4–1, säger Uhlin.

– Jag tycker att vi kontrollerar stora delar av matchen men definitivt hela andra halvlek, säger han.

”Svåra att slå”

Inledningen på serien har gett två segrar på lika många matcher. Möjligen är det för tidigt att dra några säkra slutsatser men:

– Vi har en bild av att vi vill vara med där uppe – det är föreningens mål och det är lagets mål. Det är en god stämning och en bra energi i laget, säger Uhlin.

– Vi har en väldigt tydlig bild av vad vi vill göra när motståndaren har bollen och en tydlig tanke när vi själva har bollen, säger han.

– I de två första seriematcherna har vi fått två bra träffar på motståndarna samtidigt som vi har saker som vi måste utveckla och förbättra. Men det är klart att jag är nöjd med två segrar på bortaplan i serieupptakten, säger han.

– Hur långt det kommer att räcka är lite för tidigt att säga. Men gör vi det som vi bestämmer oss för att göra är vi utan tvekan svårtuggade och svåra att slå.

LÄS OCKSÅ: Cupförlust för IFK Kungälv mot ett derbytaggat Surte BK

LÄS OCKSÅ: Kungälvs-Posten sänder IFK:s matcher i allsvenskan

LÄS OCKSÅ: Patrik Sunnanängs skadad – missar hela hösten med IFK

Bandy

Allsvenskan herr

Lidköpings AIK-IFK Kungälv

1–4 (1–1)

Målskyttar IFK: Lukas Persson 2, Lucas Widman och Sodre Höydahl.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.