Förre IFK-tränaren Anders Nyström har avlidit.
Förre IFK-tränaren Anders Nyström har avlidit. Bild: Privat

IFK Kungälv sörjer förre tränarikonen

IFK Kungälv har sorg. Den förre spelaren och tränaren Anders Nyström har hastigt avlidit.
– Vi i IFK Kungälv sörjer en fantastisk spelare, ledare och människa där våra tankar går till Anders familj, säger Ola Dagliden till IFK:s hemsida.

ANNONS

Anders Nyström spelade för IFK Kungälv i två omgångar under 70-talet och i början av 80-talet.

1984 tog han över som tränare för IFK Kungälv och skulle leda laget till sin mest framgångsrika säsong någonsin. På sin tredje säsong gick IFK vidare till semfinal efter att ha slagit ut Sandviken i kvarten. I semin blev det tyvärrr sorti mot Motala, men Anders Nyström och laget hade skrivit i sig i IFK-historien eftertryck.

– Som tränare kom Anders in med en helt annan attityd än vad vi sett innan och första året han kom in som tränare så var det enbart löpträning och för att folk ska förstå hur tufft det var så var en mil i Fontin lätt träning för honom. För att vi verkligen skulle få ett kvitto på att vi var vältränade så kunde han efter att vi sprungit en mil säga till oss att springa en till och då på samma tid igen, berättar en rörd Per Ekholm, då spelare och nu lagledare i IFK Kungälv, till klubbens hemsida.

ANNONS

Han fortsätter:

– Lika hård och bestämd som han var i sin tränarroll, lika härlig och snäll var han utanför där han oftast var en väldigt sprallig person med glimten i ögat. Det är overkligt att han inte finns med oss längre och mina tankar går till Anders familj.

Anders Nyström blev 69 år.

ANNONS