IBK Kungälv förlorade den sista matchen i grundserien av division 1 västra i innebandy för herrar borta mot Lidköping med 5–7. Därmed kom laget tvåa i division 1 västra Götaland. I det stundande kvalet till allsvenskan ställs huvudtränaren Pauli Kobalej och hans lag mot Fristads GoIF.
IBK Kungälv förlorade den sista matchen i grundserien av division 1 västra i innebandy för herrar borta mot Lidköping med 5–7. Därmed kom laget tvåa i division 1 västra Götaland. I det stundande kvalet till allsvenskan ställs huvudtränaren Pauli Kobalej och hans lag mot Fristads GoIF. Bild: Linus Olsson

IBK Kungälv möter Fristad i det allsvenska kvalet i innebandy

I kvalet om en plats i allsvenskan i innebandy ställs IBK Kungälvs herrar kommande helg mot Fristads GoIF i bäst av tre matcher.
– Vi är skickligare än dem, så är det bara, menar Pauli Kobalej, huvudtränare i IBK Kungälv.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kungälv reste i lördags till Lidköping för att spela en ren seriefinal om vilket lag som skulle vinna division 1 västra Götaland.

Inför hela 718 personer i Idrottens Hus förlorade IBKK dock med 5–7 efter att ha haft ledningen i första perioden med 3–0 efter tre mål på bara 36 sekunder!

Förlusten innebar att Lidköping vann serien och därför fick välja först mellan trean och fyran. De valde trean Alingsås vilket gjorde att IBKK fick det lag som blev över.

Kvalspelet startar hemma kommande söndag den 19 mars med retur borta onsdagen därpå samt eventuellt en tredje match söndagen den 26 mars.

En seger, en förlust

Hur tror du att Lidköping kan ha resonerat i sitt val?

– De har släppt bortåt 25 mål på två matcher mot Fristad (7–17 respektive 7–4 – reds.anm), så det var nog inte ett så svårt beslut. Fristad passar inte Lidköping, resonerar Pauli Kobalej, huvudtränare i Kungälv.

Passar Fristad er?

– Vi har en vinst och en förlust mot dem (2–7 borta och 8–6 hemma – reds.anm) och det blir tufft, så klart. Men det ska det vara i ett kval.

Vad är Fristad för ett sorts lag?

– De är jobbiga. De blir mycket ”Hawaii” när man möter dem. Det blir stökigt och de är ettriga som fan – de är överallt!

Hur tror du att Fristad uppfattar er?

– Ha ha – det är en bra fråga! Fristad kommer att backa hem, parkera bussen och vänta på våra misstag som när vi ska dra våra diagonalare och de ska bryta våra passningar, säger han.

– Men vi är skickligare än dem, så är det bara.

”Galet vilka räddningar”

Kungälv hade i lördags eftermiddag som sagt chansen att vinna serien. Allt hängde på resultatet mot Lidköping. Efter knappt fyra minuters spel såg det riktigt bra ut för Kungälv med ledning 3–0.

– Första perioden spelade vi riktigt bra fram till trettonde minuten. Sedan började vi slarva. De fick många spelvändningar mot oss och flera lägen men utan att hänga dit bollen, säger Kobalej.

– I den andra perioden har vi fruktansvärt många lägen! Vi hade kunnat göra både 4–1 och 5–1. Och vi gör deras målvakt (Emil Lundberg) till en landslagsmålvakt. Det var galet vilka räddningar han gjorde, säger han.

– Att släppa så pass många mål som han gjorde på kort tid...det var starkt av honom att komma tillbaka. Plus att vi inte var tillräckligt skärpta i avsluten. Det är en kombination, så klart.

Mål på defensiva frislag

Kobalej höjer ett lätt varningens finger inför fortsättningen. Han noterar att Kungälv tappade två mål på defensiva frislag.

– Vi tar inte vår gubbe. Och det var tre mot Floda (förlust 3–4 i förra omgången). Det måste vi få bort i kvalet, menar Kobalej.

I förberedelserna inför söndagens match ingår som vanligt två träningspass på tisdag och torsdag.

– Eventuellt tar vi en videokväll också för att kolla på Fristad, säger han.

LÄS MER:VM lyfte IBK Kungälv – ”Vi har hittat tillbaka”

LÄS MER:IBK Kungälv över strecket efter kaosinnebandy

LÄS MER:Kungälv gick upp i serieledning efter seger i seriefinalen mot Alingsås

Innebandy

Division 1 västra herrar

IBK Lidköping-IBK Kungälv

7–5

(1–3, 3–1, 3–1)

Målskyttar IBKK: Hannes Andersson 3, Sebastian Dahlbom och Tim Vegelius.

ANNONS