Oscar Liberg låg bakom fyra av Kungävs mål i segerkampen hemma mot Alingsås med 9–4. Efter den första perioden låg IBKK under med 0–2 men dominerade stort i de två sista perioderna.
Oscar Liberg låg bakom fyra av Kungävs mål i segerkampen hemma mot Alingsås med 9–4. Efter den första perioden låg IBKK under med 0–2 men dominerade stort i de två sista perioderna. Bild: Linus Olsson

IBK Kungälv vaknade till liv – Oscar Liberg satte fyra mål

Det krävdes omkastningar i två femmor för att IBK Kungälv skulle vakna till liv och vinna söndagens hemmafajt i division 1 västra i innebandy mot Alingsås med 9–4.

ANNONS
|

Den som på söndagseftermiddagen hade bespetsat sig på att se två matcher i rad – först herrlaget och sedan damlaget – fick tänka om.

Sjukdom hos båda målvakterna i Stenungsunds IBK gjorde att dammatchen i division 1 sköts upp till ett senare datum.

Därför fick de 159 på plats i Mimershallen nöja sig med det serieledande herrlaget i division 1 västra som mot seriens nästjumbo Alingsås inte alls stod att känna igen där gästerna ledde med 2–0 efter den första perioden.

”Alingsås ledde rättvist”

Kungälvs huvudtränare Pauli Kobalej berättar:

– Det satt egentligen hårt inne. Under de första 20 minuterna kom vi inte upp i vårt normala spel med intensitet och tempo tycker jag, säger Kobalej.

ANNONS

– Alingsås ledde rättvist med 2–0 efter första perioden, säger han.

Var det fråga om underskattning från er sida?

– Nej, det tror jag inte. Alingsås är inte så dåliga även om de ligger där nere i tabellen. Vi måste alltid göra jobbet, det vet vi om, säger han.

”Ett jävla tryck”

Inför den andra perioden ändrade Kungälv om i två femmor.

– Då fick vi ett jävla tryck och fick matchen dit vi ville, om man säger så. Vi tog över den helt och äger den under de sista 40 minuterna, säger Kobalej.

– De hade några spelvändningar och hängde med en liten stund till. Vi gjorde 4–4 efter 19.31 i den andra och det var jävligt skönt. Då hade vi jobbat upp oss, säger han.

– Under de sista 20 minuterna matade vi på och fick till ett bra tryck och vi har fortfarande bra effekt av de omkastningar vi gjorde i femmorna, säger Kobalej om den period där IBKK kunde vinna med 5–0.

I tabellen ligger Kungälv alltjämt kvar på förstaplatsen med i skrivande stund en match mer spelad än tvåan Hagfors.

Innebandy

Division 1 västra herrar

IBK Kungälv-Alingsås IBK

9–4 (0–2, 4–2, 5–0)

Målskyttar IBKK: Oscar Liberg 4, Calle Björkdahl Carlsvärd 3 och Hannes Andersson 2.

ANNONS