Jubel i IBK Kungälv – klart för allsvenskt kval.
Jubel i IBK Kungälv – klart för allsvenskt kval. Bild: Linus Olsson

IBK Kungälv klara för kval till Allsvenskan

IBK Kungälv hade inför helgen allt i sina egna händer. Skulle de ta poäng i någon av matcherna som spelades skulle de säkra en kvalplats. När facit fastställdes under söndagen stod det klart att man tog de poäng som krävdes och är nu klara för kval upp till Allsvenskan.

ANNONS
|

Helgen för IBKs del inleddes i lördags borta mot Skogshalls IBK. De båda lagen låg bredvid varandra i tabellen och det var upplagt för en toppstridsrysare. Tränare Pauli Kobalej summerar lördagens match såhär:

– Det blev 1 poäng efter förlängning men vi hade ju gärna tagit 3 poäng för att få en fördel i kvalet. Första perioden spelar vi nog vårt bästa anfallsspel och försvarsspel jag sett i år men sen i andra perioden börjar orken ta slut, säger han.

I jakten på tre poäng valde Kobalej att bara spela på två stycken femmor i tre perioder och att det var en chansning för att kunna få med sig alla poäng. När ordinarie tid var spelad stod det 8 – 8 på resultat tavlan och där det sedan var Skogshall som avgjorde på övertid och Kungälv fick nöja sig med en poäng.

ANNONS

Kvalplatsen säkrad

Trots att man förlorade efter förlängning på lördagen så stod det redan klart att Kungälvslaget hade säkrat en kvalplats. Det gjorde också att man kunde spela på ett annat sett under söndagens match hemma i Mimershallen. På andra sidan planen stod Floda IBK, ett lag som som bara vid vinst hade haft en rimlig chans att ta den sista och fjärde kvalplatsen.

– Vi spelade på hela laget idag och så testade vi lite nytt inför kvalet, säger tränare Pauli Kobalej.

När det nu står klart att IBK kommer spela kval i år är känslan enligt tränaren fantastisk. Han säger att det känns skönt att seriespelet snart är över så att laget kan fokusera framåt mot de så viktiga kvalmatcherna. Nu återstår det endast en match i grundserien mot Fristad hemma i Mimershallen om två veckor, innan kvalet inleds mot antingen Hagfors eller Skogshall.

– Jag har granskat de lagen ganska bra de senaste genom video så jag tycker att vi har bra koll oavsett vem vi möter. Jag tror att vi måste köra med mer folk så att vi orkar i 60 minuter, för de andra lagen kommer köra på med tre femmor. Sen tillåts det lite hårdare spel i en kvalmatch så det gäller att ställa om, säger tränare Pauli Kobalej

Innebandy

Division 1 Västra Herr

Skogshalls IBK – IBK Kungälv 9–8 (2–4) (4–5)

Mål: Hannes Andersson 3, Calle Björkdal Carlsvärd 3, Linus Svahn, Andreas Nordh

IBK Kungälv - Floda IBK 7–6 (3–3) (5–3)

Mål: Linus Svahn 2, Oscar Liberg , Tobias Nordfors, Jesper Holm, Hannes Andersson, Victor Olsson

ANNONS