Mathias Holmström är tillbaka där han hör hemma – mellan stolparna i IKK-målet.
Mathias Holmström är tillbaka där han hör hemma – mellan stolparna i IKK-målet. Bild: Linus Olsson

”Holken” nära att hålla tätt i comebacken

Mathias ”Holken” Holmström var tillbaka mellan stolparna i IK Kongahälla.
– Det var första matchen sedan i början av oktober. Jätteskönt att spela igen, även om vädret gjorde sitt, säger han.

ANNONS
|

Mathias Holmström, rankad som en av de bästa målvakterna i division 3, lånades ut till Älvängen i femman förra säsongen. I premiären mot Ytterby fick han stå tillbaka för talangen Theodor Ferm, men i första hemmamatchen drog ”Holken” på sig den ordinarie kortärmade målvaktströjan igen, för första gången på ett år. Han spelade en match för IKK 2020 – premiären mot Råslätt.

Mathias Holmström, IK Kongahällas burväktare.
Mathias Holmström, IK Kongahällas burväktare. Bild: Linus Olsson

– Det känns bra. Det här var tanken hela tiden, även om det var jättekul i Älvängen. Fast det var inte lätt att hitta tillbaka. Det är mycket nytt i år igen. Och väldigt många borta idag. Fast det ska inte ha för mycket betydelse, säger Mathias Holmström.

ANNONS

Stabil hela matchen

Han var stabil i IKK-buren i återkomsten. I första halvlek var det mycket rutinarbete, i andra blev det lite mer att göra. Mathias Holmström gjorde en riktigt vass räddning på ett friläge. En gång släppte han en retur på en slipprig och hal boll, som sedan gick i mål. Men det blåstes av för offside.

LÄS MER:Kongahällas måltorka i ösregnet – tungsprunget mot seriefavoriten

– Vi spelade ganska enkelt och Landvetter hade så mycket lägen. Jag var inte långt ifrån på målet, fast jag tar inte på mig det. Nu få vi ladda om för Kortedala.

ANNONS