Högtryck på Gullbringa – då blev Carlström coach

Golfaren Anton Carlström kan jobba med sin idrott. Han är numera även tränare på Gullbringa GK.

ANNONS
|

Tillsammans med Fia Lindholm har Anton Carlström varit en av Gullbringas större talanger på senare år. 21-åringen hoppade bland annat in i Gullbringas lag under JSM häromveckan, då som en rutinerad kraft i teamet.

– Det blev inget vidare resultat för laget. Vi åkte ur. Vi har ett ungt lag som skulle känna på det, säger Anton Carlström och menar att Gullbringa har för vana att pendla mellan divisionerna.

Från och med i år agerar han också bakom slagen.

– Jag har blivit assisterande tränare till Dale Harris och jobbar som juniortränare och har lektioner. Det funkar bra och är väldigt roligt. Jag har träffat spelare i många olika åldrar, från fyra upp till 80 år. Det är ett stort spann. Att lära sig möta människor är utmanande men intressant. Det gäller att gå tillbaka till grunderna i golf, säger Anton Carlström.

ANNONS

Högtryck på banan

Det är högsommar på Gullbringa, med ungdomsgrupper som hela tiden fylls på, äldre nybörjare som vill ta grönt kort och golfare som har hållit på i några år.

– Det är väldigt mycket att göra. Dale är fullbokad, så det här blev en väldigt bra lösning, tycker Anton Carlström, som har ett eget företag som lejer ut sina tjänster till Dale Harris på Gullbringa.

Hans eget tävlande har hamnat aningen i skymundan. Det beror både på pandemin och hans eget engagemang som tränare.

– Jag gör sista året som junior och har inte hunnit tävla lika mycket i år som jag brukar. Jag har inte hittat en bra balans mellan träning, tävling och jobb. De tävlingar jag hade tänkt spela blev inställda. Det har också varit svårt att hitta tiden, jag har inte varit tillräckligt bra förberedd för att tävla. Men det ska bli kul att få komma ut och tävla snart. Jag vill spela mer tävlingar. I vinter vill jag komma ut och spela utomlands. Det här blir ett mellanår där jag etablerar mig på Gullbringa och det tar mycket tid. Jag får acceptera det och ta igen det någon annan gång, menar han.

Under vintern har Anton Carlström ännu ett uppdrag för idrotten i Kungälv. Han är rösten utåt på IFK Kungälvs hemmamatcher, som speaker med en lagom stor pondus. Lillebror Albin Carlström brukar dessutom finnas med på isen.

– Jag ska vara speaker på alla matcher nästa säsong. Men det är ett ideellt arbete.

ANNONS