Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kungälvs Henny Hedlund tog silver i sitt första SM i kyokushin karate. Bild: Pontus Soderman
Kungälvs Henny Hedlund tog silver i sitt första SM i kyokushin karate. Bild: Pontus Soderman

Henny Hedlund fightade sig till ett SM-silver

Silver och brons. Så fyllde Kungälv kyokushin karate fighters prisskåpet vid SM, som avgjordes i Stenungsund. Guldglansen svarade en Marstrandsbo för.

Gladast av Kungälvklubbens SM-fighters var troligen Henny Hedlund i damjunior 16-17 år -65 kilo,. Hon gjorde en riktigt stark första match, med förlorade sedan finalen mot Stora Högas Emelie Gunnarsson.

Med lite distans till tävlingen var Henny Hedlund helt klart glad över sin silverplakett.

– Det var min första tävling på mer än 1,5 år. Jag är jättenöjd med min placering. Skitkul. Jag blir väldigt taggad för att tävla mer framöver och SM nästa år, säger Henny Hedlund.

Första matchen var snabbt avklarad.

– En match kan vara i två minuter. Den här slutade efter 30 sekunder. Jag fick in två sparkar mot huvudet. I finalen fick hon in väldigt tunga slag. jag blev chockad av det, säger Henny Hedlund, som var gillade tävla inför publik, både på läktaren och folk som följde det streamade SM hemifrån.

Hennes motståndare Emelie Gunnarsson passade på ge beröm tillbaka.

– Det var jätteroligt att möta Henny, hon är duktig, och jag hade inte mött henne tidigare, säger den svenska mästaren.

Stora Högas Elvira Ballay får in en spark mot Kungälvs Felicia Ljung Andersson i SM i kyokushin karate. Bild: Pontus Soderman
Stora Högas Elvira Ballay får in en spark mot Kungälvs Felicia Ljung Andersson i SM i kyokushin karate. Bild: Pontus Soderman

Felicia Ljung Andersson, som tog guld i juniorklassen vid senaste SM 2019, fick det tuffare i U21, -65 kilo. Hon förlorade mot hemmafightern Elvira Ballay. Det blev till slut silver för Ballay och brons för Andersson, av tre startande.

– Idag gick det inte hela vägen. Men känns skönt att ha gjort min första senior- och knockdowntävling, skriver Felicia Ljung Andersson på Kungälv kyokushin karates hemsida.

Bernhard Souter från Marstrand tog hem SM-guldet för 14-15-åringar. Bild: Privat
Bernhard Souter från Marstrand tog hem SM-guldet för 14-15-åringar. Bild: Privat

Guldmedaljen togs istället hem till Kungälv via hans nuvarande klubb Banzai karate kai i Göteborg. Det var Marstrandsbon Bernhard Souter, som fostrats i Kungälv kyokushin karate, som tog guld i herrjunior 14-15 år, -55 kilo. Banzais Emma Nicander, också hon från Marstrand och tidigare aktiv i Kungälvs kyokushin, slutade på silverplats i damjunior 14-15 år, -60 kilo.

Niklas Ballay är, ordförande, sensei och huvudinstruktör i arrangörsklubben Stora Höga kyokushin karate. Han kan summera ett gott bokslut i egenskap av arrangör av både Stora Höga open och SM, och ledare i en tävlande klubb som tog fyra guld, ett silver och ett brons.

– Vi är jättenöjda. Framför allt är jag väldigt stolt över att vi som klubb lyckades arrangera först Stora Höga open för de yngre (som också lockade runt 60 deltagare), så att fler fick möjlighet att tävla, och sedan SM. Och att vi fick det att funka. Vi hade 70 funktionärer som jobbade helt ideellt. Jag är också extremt stolt över våra fighters och att tillhöra en klubb som kan genomföra det här på ett professionellt sätt – och med hjärta, tycker Niklas Ballay.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.