Lukas Persson hade en lyckad helg och svarade för sex av lagets totalt 14 mål när IFK vann helgens bortamatcher mot Falu BS och Ljusdals BK. Bild: Linus Olsson

Helgturné i norr gav två segrar för IFK Kungälv

Lukas Persson hade en lyckad helg och svarade för sex av lagets totalt 14 mål när IFK vann helgens bortamatcher i bandyallsvenskan mot Falu BS och Ljusdals BK.

|

Kamraterna från Kungälv inledde helgens resa på Lugnets IP I Falun och mötet med seriens nästjumbo Falu BS.

IFK tog ledningen två gånger i den första halvleken men lagen gick till pausvila med oavgjort 2–2.

I den andra halvleken gav Viktor Uhlin efter knappt tre minuters spel IFK ledningen med 3–2, men Falu BS kom denna gång inte att kvittera för tolv minuter senare utökade Patrik Sunnanängs ledningen till 4–2 vilket också kom att bli slutresultatet.

På söndagen fortsatte resan cirka 18 mil norrut och mötet med mittenlaget Ljusdals BK, en match som siffermässigt blev betydligt större än den mot Falu BS.

Redan i den sjunde minuten gjorde IFK första målet och när Hugo Andersson satt sitt enda och lagets femte mål hade det bara spelats drygt 23 minuter!

Ljusdal repade mod och kunde reducera till 3–6 innan lagen tog paus.

I den andra halvleken handlade det mer om att bevaka ledningen där IFK till slut uppnådde tvåsiffrigt när Lukas Persson satte 10–4 med cirka fem minuter kvar att spela. LBK hann reducera till 10–5.