Haileys kvalsuccé – klar för dubbla SM

Hailey Reinhold är klar för SM i ponnyhoppning.
– Det känns såklart jättekul. Jag är väldigt glad, säger Hailey efter helgen.

ANNONS

Under lördagen stod det klart att Hailey Reinhold tillsammans med hästen Dromore Hill, som kallas Dolly, ska rida Ponny-SM.

– Det var kul verkligen, jag hade en bra känsla. Det var en väldigt fin bana, berättar Hailey och fortsätter:

– Man var jätteglad när man kom i mål och det var mycket hejarop från sidan.

Hailey är nio år gammal och i år är första året då hon får kvala till SM. För att ta sig dit krävs det att man klarar av att rida felfritt två gånger i klassen medelsvår B.

För två veckor sedan kom den första nollan i Grevegården, Skövde. Under lördagen kom den andra, i Västervik, som betyder att Hailey Reinhold har kvalificerat sig till SM-hoppningen.

ANNONS

På grund av coronapandemin har det inte blivit lika många tävlingstillfällen som vanligt. Därför har Hailey och hästen Dolly haft ovanligt kort tid på sig att försöka kvalificera för SM.

– Dolly är väldigt duktig, pigg och snäll, hon vill alltid göra det bästa. Jag har haft henne i två år men jag har precis börjat hoppa den här höjden.

SM avgörs om en månad

För inomhus-SM krävs att man rider felfritt ytterligare en tredje gång. Det gjorde Hailey av bara farten under söndagen.

– Det var helt fantastiskt. Det var nästan så att man kände det från början, hon (Dolly) var riktigt fin och kändes bra hela vägen.

Utomhus SM sker 9-15 augusti i Manntorp. Fram tills dess ska Hailey vila, tagga och fira med kladdkaka.

– Jag har fortfarande inte förstått att jag ska rida SM. Vi har bakat kladdkaka som vi ska fira med, säger hon och tillägger:

– Jag är väldigt taggad. Jag vill rida som jag red i helgen och bara gå in och nolla. Det ska bli jättekul att rida SM.

ANNONS