Hålta IK:s fotbollsplan förstörd av vildsvin

Vildsvin har grävt upp stora hål i Hålta IK:s fotbollsplan.
– Det kommer krävas mycket arbete innan planen kan användas igen, säger föreningens ordförande Kurt Olsson.

ANNONS
|

Veckan fick en tung start för Hålta IK. Lagets fotbollsplan har blivit förstörd av vildsvin som grävt stora hål i planen.

– Vildsvin har härjat på fotbollsplanen. Troligtvis var de där natten mellan lördag och söndag eller kanske natten efter. Det krävs mycket arbete innan planen kan användas igen, säger Kurt Olsson, ordförande för Hålta IK, och tillägger:

– Vi har sett spår efter klövarna. Det går inte att missta sig på att det är vildsvin som varit här.

Tur i oturen är att fotbollssäsongen redan är över för i år.

– Vi har inte använt planen så mycket för vårat fotbollslag är nedlagt. Men Kode IF:s tjejer har hyrt planen av oss. De hade sista träningen för ett par veckor sedan, så det får inga konsekvenser direkt nu. Men vi måste återställa planen till våren.

ANNONS

Inte första gången

Det är inte första gången föreningen drabbas av grävande vildsvin. Redan i september var vildsvin där och bökade, men då klarade sig planen utan större skador.

– I början av september gick det att fixa ganska enkelt. Då var de i ett annat hörn av planen men då var det inte värre än att vi kunde putta tillbaka tuvorna. Då var det nog bara ett eller två svin. Den här gången har det varit en hel flock och de har kanske varit här mer än en gång, säger Olsson.

Vad får det här för konsekvenser för föreningen?

– Det har jag ingen aning om i nuläget. Förra gången var vi där och rotade med skyffel. Jag vet inte riktigt hur vi får göra nu. Det kan vi inte avgöra i nuläget. Jag vet inte vad det blir för följder, men det blir jobbigt, säger Hålta IK:s ordförande Kurt Olsson.

ANNONS