Hålta IK pingis får kvala: ”Har gått över förväntan”

Hålta IK kvalar upp till bordtennisens division 2.
– Ungdomarna har visar riktigt bra form, säger lagets ankare Andreas Olofsson.

ANNONS
|

Håltas bordtennislag har varit ett väl sammansvetsat team i många år, ett kompisgäng som pendlat mellan division 2 och 3. För två år sedan åkte laget ur tvåan. Säsongen 2020/21 blev bara fyra matcher lång innan pandemin stängde ner serien. Nu har Hålta IK en full säsong i ryggen och ny talang vid bordet. Facit: en andraplats i division 3 västsvenska sydöstra och kvalplats uppåt till tvåan.

– Det har gått över förväntan, även om vi hade förhoppningen att vara i topp tre, nu blev vi tvåa. Ungdomarna har kommit in i seniorlaget lite snabbare än vad jag trodde. Det var också en bra division 3-serie i år, säger Andreas Olofsson.

ANNONS

Hålta avslutade serien med en 8–0-seger mot Svanesund och 8–2 mot Top Speed. I kvalet mot tvåan väntar Lindome, som var sexa i division 2, och Mölndal, trea i den andra division 3-serien. Kvalet spelas 9 april.

– Vi mötte Mölndal i kval för ett par år sedan. Då tog de in spelare från deras förstalag högre upp i serierna. Nu hittade jag inte att Mölndal har något lag högre upp. Det kommer att bli ett jättetufft kval. Jag känner till spelarna i både Lindome och Mölndal. Ettan i kvalet går upp i division 2.

Det kan vara viktigt att bli tvåa i kvalet också.

– Det är bättre att bli tvåa än trea, ifall något lag skulle dra sig ur, säger Andreas Olofsson.

Lokalrivalen Kungälvs BTK har också gjort sin bästa säsong på flera år. Kungälv slutade trea i division 3 västsvenska nordöstra, steget efter Bohus som åkte ur tvåan samma år som Hålta fick ta klivet ner.

LÄS MER:Unga pingisgenerationen har slagit sig in i Hålta IK

LÄS MER:Stipendiaten Anton Grankvist: ”Otroligt skönt”

LÄS MER:De får Kungälvs kommuns idrottspris

ANNONS