Guld och silver för YKK i helgen

I helgen avgjordes SM och RM i synkroniserad konståkning i Mölndal. Åby Ishall stod som arena när två lag ifrån Ytterby Kungälv Konståkningsklubb slogs om medaljer. Med facit i hand kan klubben stoltsera med både guld och silver.

ANNONS
|

Team Harmony i ungdomsklassen tävlade i SM och debutantlaget Team Fantazy i RM under helgen när tävlingarna avgjordes i Mölndal. Tävlingar som de båda lagen sett fram emot länge i och med att corona pandemin satt stopp för de flesta evenemangen de senaste åren.

– Vi har jobbat hårt för det här och det har varit ett par år utan tävlingar men nu får vi äntligen utdelning för allt jobb vi lagt ner, säger Frida Birath som är tränare för debutantlaget Team Fantazy.

Hon är otroligt nöjd med helgen och menar att det nog inte kunde gått bättre än vad det gjorde. Team Fantazy tog nämligen RM guld, en valör som YKK stått utan länge.

ANNONS

– Det är såklart alltid roligt med guld men det var typ sex år sedan vi tog ett RM guld senast så det känns extra roligt. Vi tränare har sagt till tjejerna att dom är jättebra men dom har nog inte förstått hur bra dom är. Nu har vi det papper så jag tycker att dom ska vara otroligt stolta, säger Frida Birath.

Det var inte bara för debutanterna som det blev medalj. Även ungdomslaget Team Harmony presterade såpass fina åk att man fick med sig en silvermedalj hem.

– Dom hade inte kunnat åka bättre idag, det var helt fantastiskt att se. Det är första gången på länge som man känner att man är nöjd med allt. Det var fullsatta läktare och bara det var ju jättekul, säger Team Harmonys tränare Angelica Söderberg.

Viktigt för klubben och för de unga åkarna

Harmoys tränare säger att det var en jämn tävling och att det länge var oklart om vem som skulle ta andraplatsen. Enligt Angelica Söderbäck var det många lag bakom Harmony som också presterade fina åk, men att det mesta verkade funka som det skulle för Kungälvslaget i helgen.

– Det har varit två tre veckor där allt känns väldigt bra och det har varit en trygg känsla i laget. Första åket idag var det väldigt mycket nerver och mycket nervösa känslor, men sen i andra åket tog de sig samman och visade sig från sin bästa sida, säger hon

Hon tror också att helgens fina resultat kommer att ge klubben en bra fördel i framtiden.

– Det känns helt fantastiskt att vi som klubb kan få till det när det väl gäller. Det betyder jättemycket för klubben med dessa framgångarna. Det kommer sporra de unga åkarna, en ålder där vi har väldigt bra tillväxt, för att visa att vi från vår klubb också kan och att det inte bara är de större klubbarna från stan som tar medaljer, säger Angelica Söderberg.

Nu väntas det firande från både Harmonys och Fantazys sida. Under söndagskvällen blir det middag för åkarna i Harmony och sedan ska de båda lagen firas tillsammans framåt i veckan. Framöver väntas även fler tävlingar bland annat i Schweiz där det inofficiella Europamästerskapet i mixed klassen ska avgöras för Team Infinity. Under tiden tävlar även Team Harmony på samma ort i ungdomsklassen.

ANNONS