Reuben Ayarna har ett förflutet med Gais i såväl allsvenskan som superettan. Han är ny i Kongahälla och debuterade i söndagens hemmamatch mot Velebit. Matchen vann IKK med 3–0 där Ayarna spelade som defensiv mittfältare.
Reuben Ayarna har ett förflutet med Gais i såväl allsvenskan som superettan. Han är ny i Kongahälla och debuterade i söndagens hemmamatch mot Velebit. Matchen vann IKK med 3–0 där Ayarna spelade som defensiv mittfältare. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Gaisprofil från start när Kongahälla vann 3–0 mot Velebit

Den tidigare Gaisspelaren Reuben Ayarna debuterade för sitt nya lag IK Kongahälla som i söndags i omstarten av division 3 mellersta Götaland hemma på Kongevi tog en solklar seger med 3–0 i bottenmötet mot KF Velebit.

ANNONS

Ayarna med meriter även för BK Häcken samt tre säsonger i den finska högstaligan fick i startelvan sällskap av sommarens andra nyförvärv Albin Tjärnlund med förflutet i Sätila och Hestrafors.

I en 4-2-3-1-uppställning startade den förstnämnde som defensiv mittfältare och den sistnämnde som högerback.

– Reuben är stabil och kommer att bidra till ett lugn för oss. Albin imponerar med tanke på att han senast spelade i femman; han är resolut och stark i försvarsspelet, säger Joakim Holm, assisterande tränare för Kongahälla.

Borde varit fler mål

Hemmalaget har inte precis rosat marknaden under vårsäsongen där det blivit tre poäng efter en seger på fem matcher.

Kongahälla låg inför söndagens match på näst sista plats i tabellen. På platsen ovanför återfanns gästerna Velebit från Göteborg. Om alla fotbollsmatcher är viktiga, så var denna kamp väldigt viktig och det för båda lagen.

– Vi skapar otroligt mycket målchanser i första halvlek men gör tyvärr bara ett mål. Vi skulle ha kunnat leda med 3–0 i halvtid, säger Holm.

– Vi vet att de (Velebit) har lite folk då många (under sommaren) reser hem till sina hemländer på Balkan. Vi ville hålla ett högre tempo för att kunna trötta ut dem tidigare, men fastnar väl i deras tempo.

Inte vara för kräsen

Den andra halvleken blev bättre från Kongahällas sida vilket gav två mål i minut 59 respektive 79. Holm menar ändå att det finns en del att jobba på.

– Det kanske har med självförtroende att göra. En vinst här, en bra träningsvecka och så möts vi igen kommande söndag, säger Holm om den fajt mot Velebit där William Magnusson Skoglund är avstängd efter sitt tredje gula kort.

– Och om man inte ska vara för kräsen, så var det här en bra vinst!

Ni kanske inte kan vara kräsna med tanke på tabellpositionen?

– Det var lite så vi sa. Det är tre poäng! Det är det som vi behöver och det mer än något annat, säger han.

– I våras startade vi med en junior och hade fyra på bänken. Nu har vi en hel A-lagstrupp med fem eller sex avbytare.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

IK Kongahälla-KF Velebit

3–0 (1–0)

Målskyttar IKK: Iset Thoma Hajrizaj 2 och William Magnusson Skoglund.

ANNONS