Fyramålsskytt sänkte Kongahälla

Trots en pigg inledning föll till sist Kongahälla med 2–4 i vårsäsongens sista match.
– Det är bara att glömma vårsäsongen och försöka ordna upp det till hösten, säger lagets tränare Muataz Hayek.

ANNONS

Kongahällla inledde piggt i fredagskvällens match där Tölö gästade Kongevi. Matchens första mål kom redan efter sju minuter genom hemmalagets Arvin Shojaee. Men sedan skulle det vända, och i slutändan stod Kongahälla som förlorare med 2–4.

– Vi gjorde en dålig match, förutom första 20, resten var vi dåliga och släppte för mycket, säger Kongahällas lagkapten Edvin Skoglund.

Efter 32 minuter fick gästerna från Kungsbacka en straff och Hampus Ekdal kunde göra 1–1. Tyvärr för Kongahälla var det bara hans första för kvällen.

– Det kändes som att vårat lag tappade det när vi släppte in straffen där. Vi började bli oroliga och bjuder in dem i matchen. Sen rullar det på. Tölö har ju gått bra hittills men jag tycker inte det är något topplag. Vi bjöd dem på lite för lätta målchanser, säger Edvin Skoglund.

Tio minuter senare va det Tölös tur att ta ledning när Ekdal gjorde sitt andra mål för matchen.

Muataz Hayek, fundersam IKK-tränare.
Muataz Hayek, fundersam IKK-tränare. Bild: Linus Olsson

Trots ett försök till resning i andra halvlek kom aldrig Kongahälla närmare. Istället gjorde samme Ekdal både 3–1 och 4–1 innan hemmalaget kunde svara.

– I andra är vi inte riktigt med. Vi försökte hitta tillbaka till starten vi hade i matchen, börja om på nytt. Men vi löste det inte riktigt utan är lite försena i alla situationer, säger tränare Muataz Hayek och forsätter:

– Vi löper inte och är lite steget efter i hela spelet. Då är det tufft att vinna matcher.

I slutet av matchen kunde hemmalagets Carl Gustafsson fastställa slutresultatet till 2–4 på straff.

Sista matchen innan sommaren

Matchen är Kungälvslagets femte och sista för våren och nu väntar ett par veckors vila. Tränare Muataz Hayek hoppas den kan innebära att en eller två spelare som varit skadade under våren kan komma tillbaka.

– Vecka 30 är serien igång igen så det är inte långt kvar. Vilan kommer lägligt, vi har haft mycket skador och kanske kan få tillbaka en eller två killar.

– Idag (fredag) var hela bänken var killar från juniorlaget. Vi är fruktansvärt tunna. Hade bara 10 killar från A-llaget med, även om de tio är duktiga räcker det inte. För den sakens skull ska det bli skönt med lite vila.

För Kongahällas del drar säsongen igång igen 1 augusti när Velebit kommer till Kongevi.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland herr

IK Kongahälla – Tölö 2–4 (1–2)

Målskyttar: Arvin Shojaee, Carl Gustafsson

ANNONS