Freja Forsman målskytt när Kongahälla/Kungälv föll

Kongahälla/Kungälv blev besegrade av Zenith B på hemmaplan i division 4 Göteborg B dam i fotboll, där matchen på söndagen slutade 2–3 (1–1).

|
IK Kongahälla/Kungälvs FF förlorade mot IK Zenith (B)

Kongahälla/Kungälvs assisterande tränare Christer Steinsson kommenterade matchen:

– Idag var Zenith mer hungriga än oss, dom utnyttjar våra misstag med sin omställningar. Vi kom inte upp i vår kapacitet idag, ibland blir det så, nya tag nästa vecka.

Lisa Millard Javette slog till efter 77 minuter och blev matchhjälte med sitt 3–2-mål.

Zenith B började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara fem minuter slog Elin Dristig till.

I den 18:e minuten fick Zenith B Ellen Richardson utvisad.

Kongahälla/Kungälv kvitterade till 1–1 strax före halvtidsvilan, genom Freja Forsman på straff. Zenith B tog ledningen i 54:e minuten.

I 67:e minuten nätade Freja Forsman återigen, och kvitterade för Kongahälla/Kungälv.

Lisa Millard Javette gjorde det matchavgörande målet i 77:e minuten.

Zenith B åkte på en utvisning I den 88:e minuten när Jennifer Dölen Udvarhelyi fick lämna planen, och fick spela med en man mindre sista två minuterna.

Det här var Kongahälla/Kungälvs andra uddamålsförlust den här säsongen.

Kongahälla/Kungälv ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Zenith B är på åttonde plats.

Kongahälla/Kungälv tar sig an Warta i nästa match borta lördag 26 augusti 13.00.