Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spelande tränaren Tobias Hildesson i Romelanda. Linus Svahn i Stenungsund försöker täcka. Nu är RUF-sagan över som innebandylag. Bild: Björn Dinau
Spelande tränaren Tobias Hildesson i Romelanda. Linus Svahn i Stenungsund försöker täcka. Nu är RUF-sagan över som innebandylag. Bild: Björn Dinau

Framgångssagan är slut – kompisgänget lägger ner

En smått osannolik resa slut. Romelanda UF lägger ner sin innebandy.

Romelanda UF:s innebandylag var från start till mål ett kompisgäng. De började spela på skoj i lägsta divisionen. Stommen var från Marstrands IBK:s 97:or, som tidigare gått långt i USM – Newbody cup. Träningarna bestod av att sätta upp två mål och spela. Taktik och spelsystem fick andra hålla på med. Och det upplägget räckte långt. RUF avancerade sedan en serie per säsong, ända upp till i division 1.

Den sejouren blev bara ettårig och omstarten i tvåan var över efter ett par omgångar när serien stängde i pandemin.

Tappade sugen

Romelanda hade spelat sin sista innebandymatch, även om ingen inte visste det då.

– Vi har snackat om det inom laget. Vi har alltid varit ont om folk. Efter förra korta säsongen i höstas kändes det som om vi hade tappat sugen. Så var det för de flesta gubbarna, säger Tobias Hildesson, en av initiativtagarna i laget och spelande tränare.

– Säsongen innan var heller inte rolig, med de långa resorna och sedan få stryk i varje match. Det kanske började där. Vi orkade inte, med det upplägget vi hade för laget. Och att ändra något drastiskt var inget alternativ. Vi valde att köra som vi alltid gjort.

Beslutet att lägga ner växte fram under vintern när det gick att seriespelet i division 2 inte skulle återupptas.

Dubblerande YIS-spelare

Många av spelarna dubblerar med Ytterby IS i fotboll som gick upp i trean i höstas.

Kan det har spelat in?

– Jag tror att de hade löst det. Vi har klippt och klistrat i flera säsonger, även efter att det satsats mer i Ytterby. Det kan påverka en liten del, men är absolut inte orsaken till att vi lägger ner. Anledningen är att vi har tappat sugen.

Hur ser du på åren med Romelanda?

– Det har varit jätteroligt att köra på ett annorlunda sätt än alla andra och att det gått såpass bra. Det var väldigt spännande. Vi har inte vunnit serier, men ändå lyckats ta oss upp till division 1. Jag vill tacka våra supportrar. Derbyna mot IBK Kungälv var väldigt roliga att spela.

Känner du vemod nu?

– Lite. I början när det gick bra sportsligt var det lättare att vara glad. Det var också mycket runtomkring, mycket galej som var väldigt roligt. Det känns som tiden för det har runnit ut. Folk har fått andra intressen och vi har långsamt zoomat ut.

Rasmus Nyman spelar vidare i IBK Kungälv. Tobias Hildesson, Jesper Stolt Hermansson och Almir Mehmedagic fortsätter också på annat håll.

– Vi går till Surte i division 3. Vi känner att vi inte vill lägga av med innebandy helt. Vi får köra vidare på det traditionella sättet med uppstyrda träningar.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.