Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Fortsatt motvind för IFK Kungälv i bandyallsvenskan

Motvind i den första halvleken och ingen medvind i den andra. IFK Kungälv inkasserade en förlust med 1–3 i bandyallsvenskan hemma mot Nässjö IF. I en haltande tabell gick smålänningarna om IFK.

I fredagskvällens derby borta mot de moraliska serieledarna Gripen Trollhättan fick IFK Kungälv en drömstart med två snabba mål på mindre än fem minuter och ledning 3–0 efter 36 minuters spel.

Men när hela matchen var spelad stod Kungälv som förlorare med 5–9. Hur skulle laget reagera när man på söndagseftermiddagen ställdes mot ett lag som i den bandyallsvenska tabellen låg på platsen efter fjärdeplacerade IFK?

I solskenet på Skarpe Nord var det Nässjö som – både bildligt och bokstavligt – hade frisk medvind när Linus Jönsson satte 1–0 efter 2.28 till stor glädje för den lilla men röststarka klacken från Småland.

Stark medvind för Nässjö...

Efter cirka nio minuters spel fick hemmalagets Lukas Persson friläge, men NIF-keepern Jesper Cimen räddade.

Ett mål där hade varit av stort värde då Nässjö fyra minuter senare utökade till 2–0 genom Viktor Lindkvist efter en hörna.

En smågrinig Kevin Runbom i Nässjö visades ut i den 36:e minuten. I spelmomentet efter visade Patrik Sunnanängs att det gick att spela i motvinden när han i praktiken åkte rakt igenom det vittröjade försvaret och reducerade till 1–2 vilket till slut också blev paussiffrorna.

...ingen medvind för IFK

I den andra halvleken var det IFK som hade medvind men det gällde främst de yttre förutsättningarna snarare än spelet på isen.

Den första kvarten i den andra halvleken kan sammanfattas i ett ord: ställningskrig. IFK försökte och försökte komma i anfall men flera gånger stupade det på oskärpa i avgörande passningar i uppspelsfaserna.

Med cirka en kvart kvar utökade Nässjö ledningen till 3–1. Patrik Gustafsson Thulin pangade upp bollen i nättaket efter en hörna.

Bandy

Bandyallsvenskan herr

IFK Kungälv- Nässjö IF

1–3 (1–2)

Målskyttar IFK: Patrik Sunnanängs.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.