Finalfester för IBK Kungälv i Göteborg floorball festival

IBK Kungälv har varit på cupäventyr i grannbyn. Det slutade med finalsegrar på olika nivåer i Göteborg floorball festival.

ANNONS

IBK Kungälv P-08 Munkegärde fick en tuff inledning, men en skön avslutning Göteborg floorball festival.

– Tyvärr hamnade Munkegärdelaget i en sjukt tuff grupp med Partille och AIK. Matchen mot AIK är sur, Kungälv tappar in en boll med en sekund kvar av matchen och förlorar den. AIK gick sedan hela vägen till A-final men förlorade den mot Lindås, berättar ledaren Martin Gustafsson i IBK Kungälv Munkegärde.

Lagkamraterna i IBK Kungälv P-08 Kastelle hade en liknande resa med tufft gruppspel, men ett desto mer lyckat B-slutspel som slutade i B-final. Den finalen i P-08-klassen blev en ren IBK Kungälv-uppgörelse, där Munkegärde var starkast och vann med 5–1.

ANNONS

– En väldigt jämn match under första perioden med ställningen 1–1 på tavlan. Sedan släppte nerverna och Munkegärdelaget kunde spela ut stora delar av sitt register.

Även P-09-laget fanns på plats i Göteborg floorball festival. De hade det tufft i gruppspelet, men gick sedan vidare till B-final, där BK Kungälv vann med 5–1.

Allra bäst gick det för IBK Kungälvs A-damer i seniorklassen. Tjejerna gick rent genom hela turneringen och vann till slut finalen med 5–3 mot Backadalen, som i sin tur hade slagit ut IBK Kungälvs andralag i semifinalen.

ANNONS