Festligt och folkligt målkalas när Kareby knöt ihop serien

Målet var att gå upp i femman. Nu har Kareby IS passerat målsnöret i division 6B på bästa sätt och nu återstår bara segerfesten.

ANNONS
|

Karebys lagkapten Ola Eriksen satt i klubbstugan för drygt ett halvår sedan och var tvärsäker. ”Vi ska gå upp”, sa han, medan kollegorna i Västanå och Diseröd förklarade att deras uppladdning bestod mer av fest än träning.

– Det har varit både och för oss, träning och fest. Idag ska vi festa hela natten, säger Ola Eriksen.

Kareby fixade seriesegern redan för en vecka sedan borta mot KIF Bosna Ljiljan. I stället laddade laget för publikfest på Kareby hed. Det kom runt 240 personer till matchen, inklusive en ultrasklack bakom ena målet, men det var nära att de hade blivit blåsta på allt. Det var länge ovisst om motståndaren BK Skottfint skulle lyckas få ihop ett lag. Nu dök de i upp – med nio man, varav en var tolvårige Eldin Jakupovic på topp.

ANNONS

Niomanna-fotboll

– Tur att matchen blev av, det var nära att de inte skulle komma. Men de fick ihop lag och det är hedersamt av dem, tycker tränare Morten Eriksen i Kareby, för dagen klädd i kostym och guldhatt.

Kareby valde för fair play-sakens skull att också ställa upp med bara nio spelare på plan. Det kanske var tur det, för det blev inte mycket till match ens med lika många spelare i vardera lagen. Kareby avslutade med att vinna med 17–0.

– Det var inte jätteroligt att spela, tycker Ola Eriksen.

Varför vinner ni sexan?

– Vi springer mycket, tränar mycket och orkar springa hela matcherna. Våra duktiga tränare gör också mycket, pappa (Morten Eriksen) och Ulrik (Gustafsson), men också Jonas (Fors) och Jenny (Persson) vid sidan som hjälper till att hålla uppe tempot och samla bollar, menar Ola Eriksen.

I laget är det i stort sett enbart Ola Eriksen och storebror målvakten Fredrik Eriksen som varit och lirat högre upp i seriesystemet med IK Kongahälla.

Vad behöver ni göra för att klara en division högre?

– Vi behöver träna ännu mer och få lite mer rutin. Här i sexan så klarar man sig med att springa sig igenom serien. I femman orkar de man möter lika mycket. Vi behöver få igång lite mer spel också, tror Kareby-kaptenen.

Vad behöver ni träna mer?

– Vi kör tre gånger i veckan nu. Det tror jag att vi kommer köra det nästa år också. Vi behöver träna mer passningsspel och rutinspel, men mest passningsspel för att kunna hålla bollen lite mer. I femman orkar de springa lika mycket som en själv. Jag tror det blir en rolig serie med heta derbyn, säger Ola Eriksen, apropå att fyra lag från Kungälvs kommun tampas i samma serie.

Serieseger – inte vardagsmat i Kareby

Morten Eriksen kan bara njuta av sin största framgång som tränare.

– Det får man säga att det är. Vi är bäst, helt enkelt, över hela säsongen. Viljan är där. Vi har haft det här målet hela säsongen. Killarna har presterat något som är väldigt bra. Det är inte lätt att gå upp, säger han.

Kareby vann aldrig sjuan när de gick upp 2020.

– Det här är första seriesegern i modern tid för Kareby IS. Frågan är om det inte är det historiskt också. Vi har aldrig varit där, som vi vet om. Det är historia på Kareby hed, myser Morten Eriksen.

Vad gör ni nu för att fixa femman?

– Laddar om, börjar om. Vi startar försäsongen om fyra veckor, sedan kör vi. Träningsvillighet finns. Det behövs om vi ska klara oss.

Behövs det nytt folk in i truppen?

– Nej. Det är de här killar som har gjort det sedan de kom in i det …sedan fotbollsskolan. Vi har fått in en-två killar, förutom några som har kommit och inte stannat kvar. Vi är också ett jädra gott ledargäng, säger Morten Eriksen.

Fotboll

Division 6 B Göteborg herr

Kareby IS – BK Skottfint 17–0 (6–0)

Mål: Oliver Johansson 7, Harry Bisschpp Ottosson 3, Emil Henriksson 2, Hugo Backman 2, Ola Eriksen 2, Hampus Fors.

LÄS MER:Håll löftet och bygg arenan – här är de viktigaste frågorna för Kungälvsidrotten

LÄS MER:Här är de största talangerna inom Kungälvsfotbollen

LÄS MER:Charmiga Kareby rusar mot målet – ”Vi går upp”

ANNONS