Felfritt och fint – så startade Kungälvs ryttare säsongen

Framgång på flera nivåer och i olika klasser. Så har Kungälvs hästsportklubb startat säsongen.

ANNONS
|

Ridningen har precis som de flesta andra idrotter en hackig tid bakom sig under pandemin. Det var först under några månader under förra sommaren och hösten som det blev något tävlande. Nu har äntligen det lossnat för idrotten och hästsporten, som kan köra sin verksamhet som vanligt igen.

Rutinerade ryttaren Caroline Johansson, som har tävlat på elitnivå och fanns med för ett par år sedan när Kungälvs hästsportklubb hade ett lag i högsta serien, red felfritt på 130 med sin godkända hingst Coventry Moon och säkrade första kvalet till Falsterbo horse show vid hopptävlingar i Kungsbacka.

Sikte mot Falsterbo

– ”Carro” kan förhoppningsvis sätta sitt andra kval och få vara med i Falsterbo, som ju är en elittävling, säger Jenny Norén. mångårig ledare i Kungälvs hästsportklubb.

ANNONS

När Bohuscupens första omgång hästhoppning avgjordes i Lysekil fanns Kungälvs lag med och slutade som delad segrare. Anton Rask, Lovisa Karlsson, Sandra Wettersten och Madelene Sköldberg ingick i laget.

– Vi har haft gemensamma träningar och uppbyggnad för cuperna och divisionerna. Det syns tydligt i hoppningen på häst. Alla var felfria. Det är ett resultat av hårt arbete och träning. Vi kan kamma hem alla cuper i och divisioner i år, menar Jenny Norén.

Etta på hemmabanan

Det har även börjat röra på sig i de yngre dressyrklasserna. När division 3 startade på klubbens hemmabana Troya horse arena i Staby slutade Kungälvs ponnydressyrlag etta och tvåa.

– Roligt med framgångar i ponnydressyr. Det är något vi har saknat i många år. De senaste åren har vi satsat mycket på det med träningar och ledare som stöttar upp för att få i gång dressyr för ponny under 18 år. Att komma etta och två i första tävlingen är ett bra tecken på att det vi har arbetat för generar framgångar.

I Kungälvs lag för ponnydressyr ingick Emma Schuldt, Lovisa Löfstrand, Linnea Almerud, Ebba Gunnarsson, Ingrid Albinsson, Moa Stringer, Elin Svensson Skulth och Clara Holm.

Kungälvs ryttare gjorde även bra ifrån sig individuellt. Klara Hansson vann ponnyhoppning LC kategori C vid Marks ridklubb. Elenore Herrström vann hästhoppningen på 110 centimeter vid Lidköpings ridklubb. Vid dressyrtävlingarna i Troya vann Lovisa Löfstrand klassen LB:1 i Katergorig C, före Linnea Almerud, som i sin tur var bäst individuellt när Kungälv vann lagklassen. I Kategori D LB:1 vann Ingrid Albinsson, som också hon var bäst i sin klass i lagdressyren, och Elin Svensson Skulth var tvåa.

ANNONS