Kungälvs Emil Lennartsson blev tillsammans med Hannes Rybo lagets bästa målskyttar när KHK hemma mot Vinslöv spelade 32-32.
Kungälvs Emil Lennartsson blev tillsammans med Hannes Rybo lagets bästa målskyttar när KHK hemma mot Vinslöv spelade 32-32. Bild: Niklas Ohlson

Första poängtappet för Kungälvs HK – tappade ledningen i slutsekunderna

Oavgjort i halvtid och oavgjort vid full tid ledde till att Kungälvs HK under lördagen fick uppleva lagets första poängtapp i allsvenskan för herrar säsongen 2021/22.

ANNONS
|

När det återstod 20 sekunder av matchen kunde de 239 på plats i Mimershallen glädjas åt att Simon Örtelind satte 32–31. Men säg den glädje som varar.

Men bara tre sekunder från full tid skickade Linus Nilsson in kvitteringen för Vinslöv till slutresultatet 32–32.

Kungälv har inlett årets seriespel med tre raka segrar men den sviten är nu alltså bruten.

Svårt med mittsexorna

Matchen var jämn inte enbart mot slutet – lagen följdes åt i målprotokollet under hela matchen där KHK som mest ledde med två bollar vid två tillfällen i första halvlek.

Huvudtränaren Pontus Ward Wiklund uttryckte besvikelse över att inte kunna hålla emot och ta två poäng.

ANNONS

– Jag tycker att vi har dem mot slutet men när det skulle avgöras kom ett slumpskott, säger han.

Är Vinslöv ett lag som passar er bättre eller sämre?

– Vi har i alla matcher (mot Vinslöv) haft jättesvårt med deras mittsexor och det har vi i den här matchen också. Det är något som vi måste tänka på, säger Ward Wiklund.

– Vi får inte till försvarsspelet och det är avgörande för om det ska bli en eller två poäng.

”Ännu mer tydlig”

Kungälvs inledning på seriespelet i allsvenskan 2021/22 kan ses på två sätt. Dels det poängmässiga utfallet dels spelet.

– Vi har en plan framåt. Vi har en tuff period framför oss med på förhand andra topplag, säger han om det KHK som kommande söndag på bortaplan möter serieledande Amo som är enda lag i allsvenskan som gått fullt.

– Det gäller att vara ännu mer tydlig med vad vi vill göra när vi ska spela handboll.

Handboll

Allsvenskan herr

Kungälvs HK-Vinslöv

32–32 (17–17)

Målskyttar KHK: Emil Lennartsson 6, Hannes Rybo 6, Alexander Regen 5, Simon Örtelind 5, Sebastian Wiik 4, Isak Hane 4, Emil Bramming och Henrik Rhåsson.

ANNONS