Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ytterbys tränare Robert Tartagni fick uppleva den första förlusten i årets seriespel i division 3 mellersta Götaland. YIS torskade i bortakampen mot Kållered med 1–2. Bild: Linus Olsson
Ytterbys tränare Robert Tartagni fick uppleva den första förlusten i årets seriespel i division 3 mellersta Götaland. YIS torskade i bortakampen mot Kållered med 1–2. Bild: Linus Olsson

Första förlusten för Ytterby

Ytterby vann avsluten med 9–4 men förlorade lördagens bortamatch mot Kållered med 1–2. Noterbart var att Ytterbys nyförvärv Arvid Sigurdsson från Örgryte IS gjorde sin första balja för sin nya förening.

Efter att YIS inlett seriespelet i division 3 mellersta Götaland med fem segrar kom laget på lördagseftermiddagen ned på jorden till det som var den första förlusten för de rödvitrandiga i årets seriespel.

– Vi gör en tillräckligt bra match för att vinna – vi har nio avslut mot deras fyra – men de vinner, säger Robert Tartagni, huvudtränare för Ytterby.

– Jag vet inte om det är karma från de två senaste omgångarna innan uppehållet.

Hur tänker du då?

– Vi var kanske lite pressade både mot Angered kring midsommarhelgen (seger 3–1) och Velebit (seger 3–2) när vi valde att vila spelare som hade lite känningar. En del av dem vara tillbaka idag.

Nyförvärv målade

Kållereds Petter Bylin nätade redan efter sex minuters spel.

– Det var en långboll som mer eller mindre ”fastnade” på deras forward som var felvänd i vår box ut mot hörnflaggan. Bollen tråcklades snett inåt bakåt mot straffpunkten – en ”studspuck”, som jag brukar kalla det för – och han (Bylin) har hela målet att välja på.

Nyförvärvet Arvid Sigurdsson från Öis satte Ytterbys kvittering till 1–1 efter 34 minuters spel i samband med en hörna.

Vad sa ni i halvtid?

– Att vi hade haft fem avslut och de två. Och det står 1–1. Vi kände väl att det här var vår match även om jag tycker att vi inte gjorde det som vi hade pratat om innan det vill säga att använda deras system mot dem.

Orkade inte sätta tryck

Ytterby fick i andra halvlek inte ut särskilt mycket av det man hade hoppats på. Det närmaste man kom var ett stolpskott vid ställningen 1–1. Med 20 minuter kvar att spela satte Niklas de Broen det som skulle bli segermålet 2–1 för Kållered.

– Vi orkar inte riktigt skapa något tryck på dem. Plus att vi gjorde många enkla misstag som man inte var van vid. Det blev lite hackigt, säger Tartagni.

En kanske märklig fråga: är det bra eller dåligt att förlora?

– Jag förstår vad du menar. Jag skulle säga att vi kommer ned på jorden, så klart. Vi tvingas bli ödmjuka...som jag dock ändå hoppas att vi har varit hela tiden, säger Tartagni.

– Jag hade ändå sett att vi fått med oss en poäng idag. Men ska man förlora ska man kanske göra det tidigt i den här streaken, så att det blir ”back to basics” med det spel som vi vill ha.

Fotboll

Division 3 mellersta Götaland

Kållered SK-Ytterby IS

2–1 (1–1)

Målskyttar YIS: Arvid Sigurdsson

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.