Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK fick se sig besegrat för första gången den här säsongen . Bild: Linus Olsson
IFK fick se sig besegrat för första gången den här säsongen . Bild: Linus Olsson

Första förlusten för IFK – spelade en timma med tio man

IFK Kungälvs första förlust kom borta mot Nässjö. Men prestationen går inte att klaga på.

IFK Kungälv mötte mardrömsmotståndaren Nässjö och åkte på dubbla bakslag i första halvlek. Först var det hemmalaget som tog ledningen efter en dryg kvarts spel. Victor Lindblom räddade ett läge, men ger man Nässjö fler chanser, som ett passivt IFK-försvar gjorde, blir det inte lätt.

I 28:e minuten drog Gustav Ek till en motståndare över benet utan att kunna nå bollen, så klubban gick av. Han fick rött kort direkt. Det innebar att IFK tvingades spela med tio man resten av matchen. IFK-coacherna tog time out för att organisera om laget efter matchstraffet och tätade till bakåt. IFK skapade några hörnor, som inte utnyttjades till något mål. Träff på hörnor blir extra viktiga i läget med underläge i både mål och man.

Det stannade vid 0–1-underläge i paus.

I andra halvlek gick IFK Kungälv som ingenting hänt. Varför inte ta tag i matchen och spela ut? Patrik Sunnanängs åkte sig fri och spelade fram en ännu mer ren Lukas Persson, som bara hade att rulla in bollen i öppen bur.

En stund senare klippte Lukas Persson till efter att Daniel Strömqvist petat fram ett frislag – och IFK hade vänt matchen. IFK fortsatte som ett ledarlag och ville ha straff vid ett tillfälle, men domarna tog inte till sig några förmaningar från Kungälvs-lägret. Med kvarten kvar kom fem mardrömsminuter. En hörna, en straff och en genomåkning senare var det Nässjö som hade vänt på matchen till ett 2–4-underläge för IFK Kungälv.

I slutminuterna åkte Robert Thelin ut och det gav ännu större luckor i IFK:s försvarsmur vid hörnan strax efter, där Nässjö tryckte in ett femte mål.

I 90:e minuten hamnade Patrik Sunnanängs lite fel vi en hörna och fick försöka med ett dragskott. Det gick bättre än väntat och han reducerade till 3–5.

Något mer hände inte i matchen. IFK Kungälv noterades för säsongens första förlust. Ändå gjorde laget en bra prestation efter omständigheterna med en man kort i en timma. Nässjö passerade Kungälv i tabellen och är ny tvåa i allsvenskan.

Det är bara att ladda om till söndag. Då väntar jumbon Västanfors i Ale arena.

Bandy

Allsvenskan herr

Nässjö IF – IFK Kungälv 5–3 (1–0)

Mål: Lucas Persson 2, Patrik Sunnanängs.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil:
 
1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.