Lukas Persson gjorde tre av Kungälvs sammanlagt fem mål när laget avslutade gruppspelet i supercupen med två förluster mot Boltic och Åby/Tjureda. Bild: Linus Olsson

Färdigspelat i supercupen för IFK Kungälv

Efter förluster gånger två får IFK Kungälv ställa in sig på allsvensk bandypremiär i stället för slutspel i supercupen.

|

Efter två segrar och ett kryss inför den gångna helgens två avslutande matcher i gruppspelet hade kamratgänget från Kungälv möjlighet att nå slutspelet i Katrineholm.

Förutsättningen var dock att först vinna lördagens hemmamatch mot anrika IF Boltic – en fajt som spelades i Arena Vänersborg – men det visade sig vara en svår uppgift.

IFK gjorde visserligen kampens första mål genom Lukas Persson och hade ledningen i paus med 3–2, men när matchen summerades efter den andra halvleken stod IFK som förlorare med 4–5.

Matchen stod länge och vägde vid ställningen 3–3 men när Boltic målade i den 77:e respektive 82:a minuten kunde inte IFK bjuda på en forcering för att kunna komma ikapp mer än Lukas Perssons 4–5 på tilläggstid. Det var för övrigt Boltics första seger i supercupen.

För att IFK skulle ha en chans att gå till supercupens slutspel var man på söndagen på bortaplan tvungna att vinna med åtta mål eller mer mot Åby/Tjureda i Ericsson Arena.

I den målmässigt jämna matchen ledde hemmalaget med 2–0 en bra bit in på den andra halvleken, när Lukas Persson med ett straffmål i den 68:e minuten gav viss nerv i kampen. I den 84:e satte smålänningarna dock sista målet till slutresultatet 3–1.

I stället för slutspel i Katrineholm kommande helg 23-24 oktober för IFK nu rikta in sig på seriepremiären borta mot LAIK i Lidköping den 30 oktober.