Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lukas Persson gjorde tre av Kungälvs sammanlagt fem mål när laget avslutade gruppspelet i supercupen med två förluster mot Boltic och Åby/Tjureda. Bild: Linus Olsson
Lukas Persson gjorde tre av Kungälvs sammanlagt fem mål när laget avslutade gruppspelet i supercupen med två förluster mot Boltic och Åby/Tjureda. Bild: Linus Olsson

Färdigspelat i supercupen för IFK Kungälv

Efter förluster gånger två får IFK Kungälv ställa in sig på allsvensk bandypremiär i stället för slutspel i supercupen.

Efter två segrar och ett kryss inför den gångna helgens två avslutande matcher i gruppspelet hade kamratgänget från Kungälv möjlighet att nå slutspelet i Katrineholm.

Förutsättningen var dock att först vinna lördagens hemmamatch mot anrika IF Boltic – en fajt som spelades i Arena Vänersborg – men det visade sig vara en svår uppgift.

IFK gjorde visserligen kampens första mål genom Lukas Persson och hade ledningen i paus med 3–2, men när matchen summerades efter den andra halvleken stod IFK som förlorare med 4–5.

Matchen stod länge och vägde vid ställningen 3–3 men när Boltic målade i den 77:e respektive 82:a minuten kunde inte IFK bjuda på en forcering för att kunna komma ikapp mer än Lukas Perssons 4–5 på tilläggstid. Det var för övrigt Boltics första seger i supercupen.

För att IFK skulle ha en chans att gå till supercupens slutspel var man på söndagen på bortaplan tvungna att vinna med åtta mål eller mer mot Åby/Tjureda i Ericsson Arena.

I den målmässigt jämna matchen ledde hemmalaget med 2–0 en bra bit in på den andra halvleken, när Lukas Persson med ett straffmål i den 68:e minuten gav viss nerv i kampen. I den 84:e satte smålänningarna dock sista målet till slutresultatet 3–1.

I stället för slutspel i Katrineholm kommande helg 23-24 oktober för IFK nu rikta in sig på seriepremiären borta mot LAIK i Lidköping den 30 oktober.

Glöm inte att ladda ner vår nyhetsapp till din mobil: 

1. Sök på Kungälvs-Posten i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm i mobilen bland dina andra appar.