Romelanda UF tog på lördagseftermiddagen lagets första poäng i division 4A efter att ha spelat 2–2 borta mot Älvängen.
Romelanda UF tog på lördagseftermiddagen lagets första poäng i division 4A efter att ha spelat 2–2 borta mot Älvängen. Bild: Linus Olsson

Första pinnen för Romelanda

Inte en poäng på sex matcher men på det sjunde försöket lyckades det för Romelanda UF att ta säsongens första poäng efter 2–2 på bortaplan mot Älvängen.

ANNONS
|

Om bortalaget skulle ha en chans skulle det vara mot just Älvängen som inför lördagseftermiddagens fajt i division 4A hade mäktat med fyra poäng efter en seger och ett kryss.

Romelanda hade å sin sida har bara gjort fyra mål men ledde efter den första halvleken med 2–0 efter mål av Alfons Svensson och Max Yngve efter minut 16 respektive 42. Båda var spelmål efter andrabollar i samband med hörna.

– Den var rätt go, säger Anders Carlsbogård, huvudtränare i RUF om pinnen.

– Hela laget gjorde det kanonbra i första halvlek. Älvängen hade väl lite mer spelövertag men vi gjorde det väldigt bra.

ANNONS

Men möjligheten till poäng höll så när på att gå om intet då Älvängen inte bara reducerade utan även kvitterade i minut 56 och 67.

– Älvängen tog över i andra halvlek– vi blev riktigt nedtryckta från start! De gjorde några byten och vi hade svårt att ha något bollinnehav, säger Carlsbogård.

– Vi hade ett jätteläge att göra 3–0 fem minuter in i andra halvlek men vi fick tyvärr inte träff på den chansen.

Med tanke på att kvitteringen kom med drygt 20 minuter kvar att spela fanns det tid att gå för 3–2 – för båda lagen.

– Ja, det fanns det men vi skapade överlag inte särskilt mycket i andra halvlek. Det var mest tryck mot oss, säger Carlsbogård som hyllar försvaret och målvakten Gustav Meuller.

Vad betyder det att kunna ta en poäng?

– Det är alltid skönt att ta poäng men det hade helt klart varit goare att ha hållit 2–0-ledningen som vi hade i paus, säger han.

– Men som det ser ut får vi väl vara nöjda med en poäng, så får vi hoppas på en trepoängare framöver.

Fotboll

Division 4A herr

Älvängen-Romelanda

2–2 (0–2)

Mål RUF: Alfons Svensson och Max Yngve.

ANNONS